Els animadors de 'Star Wars', 'Avatar' i 'L'ovella Shaun', entre les estrelles del festival Cortoons de Gandia

Un total de 64 curtmetratges competiran en aquesta XV edició que incorpora entre les novetats un concurs de 'cosplay'
1 abril 2019 16:24h
Cortoons tindrà lloc del 4 al 7 d'abril a Gandia (la Safor). / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Aquest dilluns s'ha presentat la XV edició del Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons que tindrà com a estrelles invitades Miguel Ángel Fuentes, animador de pel·lícules de Star Wars, Avatar, Iron Man i Homes de Negre junt amb Jim Parkyn, un dels mestres de la plastilina i autor de títols com L'ovella Shaun i Chicken Run, i l'animadora japonesa Aya Suzuki i Óscar Giménez, modelador de l'univers Marvel.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel director del Campus Gandia de la Universitat Politècnica de València, Jesús Alba; el director adjunt d'Audiovisuals de l'Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno; el director del festival Alessandro d'Urso, i el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, han informat de les últimes novetats de la XV edició del festival que se celebrarà a la ciutat de la Safor del 4 al 7 d'abril.

Morant ha qualificat la iniciativa com un "projecte de ciutat que no ha parat de créixer des que es va implantar l'any 2016 a Gandia". Aquest any s'han superat totes les expectatives, amb xifres de rècord, ja que s'han presentat més de 1.450 curtmetratges de 87 països, segons l'organització.

"Aquest creixement no només és en quantitat, sinó també en qualitat: les tres master class i totes les trobades són de primer nivell", ha afirmat l'alcaldessa, qui ha incidit que "ens prestigia com a ciutat que es donen cita a Gandia referents internacionals en el camp de la cinematografia d'animació com Jim Parkyn, Aya Suzuki o Miguel Ángel Fuertes".

Entre les novetats, el festival d'animació comptarà en aquesta edició amb un concurs de cosplay. / GENERALITAT

Entre les novetats, s'ha destacat el primer concurs estatal de cosplay i la introducció d'una iniciativa solidària al Festival. Per primera vegada, l'organització col·laborarà amb el moviment Strong People, ja que Cortoons lliurarà curtmetratges d'animació que es destinaran a xiquets hospitalitzats per càncer. "Amb aquesta iniciativa tan encomiable es demostra que Cortoons s'implica, s'integra i ajuda cada vegada més la societat gandiana" ha declarat Morant.

Alessandro d'Urso ha explicat que "ha estat molt complicat fer una selecció perquè la quantitat de curtmetratges que ens han arribat ha estat increïble i cada any els treballs que es presenten són més importants". Sobre aquest aspecte, d'Urso ha destacat que "tindrem tots els curtmetratges candidats i el guanyador dels Goya, més algun candidat als Oscars. Per a nosaltres és un aspecte molt important perquè significa que els directors i les productores ja consideren el Festival com un referent".

Per la seua banda, José Luis Moreno, ha incidit en la importància del Festival per al País Valencià. "A la Comunitat Valenciana tenim molt de talent en el món de l'animació i Cortoons ha cobert l'espai d'un festival que era necessari. Cortoons combina una mostra dels treballs que es realitzen a tot el món i iniciatives dirigides a un públic jove i diferent", ha indicat Moreno, qui ha afegit que des de l'IVC "hem augmentat la nostra aportació en l'àmbit econòmic perquè el Festival es consolide i puga seguir creixent en una ciutat important com Gandia".

Pel director del Campus Gandia, 
Jesús Alba, Cortoons suposa una oportunitat per als prop de 400 alumnes que estudien al Campus en activitats relacionades amb la temàtica. Finalment, Joan Muñoz ha volgut recordar la il·lusió i el treball amb el qual totes les parts implicades van fer possible l'arribada del Festival a Gandia. "Tots van anar incorporant-se de forma positiva. Hem d'estar orgullosos de tindre un Festival d'aquestes característiques a la nostra ciutat i esperem que ens seguisca acompanyant molts anys".

next