Las Naves donen cabuda a la mirada sobre el canvi climàtic de catorze fotògrafs guanyadors d'un concurs

L'exposició col·lectiva s'inaugura aquest dijous i es podrà visitar fins al 15 de març
6 febrer 2019 17:39h
Una de les instantànies que es podran veure en la mostra. / IMATGE REMESA PER LAS NAVES

VALÈNCIA. Un total de 14 fotògrafs porten la seua mirada sobre el canvi climàtic a Las Naves de València després de guanyar un concurs en xarxes socials en el qual van participar un centenar de persones.

La fundació València Clima i Energia i el centre d'innovació inauguraran aquest dijous 7 de febrer, a les 20 hores, l'exposició fotogràfica col·lectiva Objectius pel canvi, que es podrà visitar fins al 15 de març, de dilluns a dissabte, de 9.00h a 21.00h. Les imatges estan repartides en les categories de Reportatge, Instagram i Reptes.

El concurs es va realitzar durant tres mesos en xarxes socials i van participar centenars de fotografies relacionades amb el medi ambient, amb temes com els incendis, el desglaç, l'energia, el consum responsable, la pujada de les temperatures i paisatges meravellosos que podrien desaparéixer per culpa del canvi climàtic.

Tots eixos fotògrafs han sigut els ulls de la fundació per a "fer visible un problema més que evident en el nostre entorn i en les nostres vides", destaca Las Naves en un comunicat.

Els guanyadors i finalistes d'Objectius pel canvi són Francisco Montesinos, Berta López, Pablo Chacón, Jesús García, Raúl Moreno, Rafa Beladiez, Antonio Pascual, Carlos Villodres, José Luis Peréz, Francisco Javier Domínguez, Jaime Charles Bernís, Beatriz Rivas, Emilio Andrés i Alberto Barba.

En el concurs han participat més de cent persones, de les quals n'han sigut seleccionades catorze per un jurat qualificat que incloïa el fotògraf Pedro Armestre, la comunitat Igers València, Las Naves, el certamen PhotON Festival i la fundació València Clima i Energia.

Es tracta "d'una oportunitat per a lluitar des de les institucions contra el canvi climàtic i per a poder acostar a la ciutadania el problema global del canvi climàtic que ens afecta a totes les persones", ha remarcat el regidor de Canvi Climàtic de València, Sergi Campillo, qui ha valorat l'alta participació i el fet que "la mateixa ciutadania lluita, posa el seu granet d'arena i pren consciència participant i denunciant amb les seues fotografies".

next