L'Associació d'Advocats Cristians recorre contra l'arxivament de la causa contra l'alcalde de Betxí per la retirada de la creu

L'agrupació de juristes afirma que en el judici es van aportar uns informes elaborats pel PSOE en els quals s'al·lega que la creu és un vestigi franquista
20 desembre 2019 18:22h
L'associació afirma que "no és la primera vegada que des de Compromís enderroquen creus". / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. L'Associació d'Advocats Cristians ha recorregut contra la decisió del jutge de dictar sobreseïment provisional en relació amb la querella per prevaricació interposada contra l'alcalde de Betxí, Alfredo Remolar (Compromís), per la retirada de la creu del municipi. El recurs ha sigut presentat al jutjat d'instrucció número 2 de Nules.

L'organització de juristes ha recordat en un comunicat que l'alcalde "va assegurar que traslladava la creu –per motius de seguretat– a causa del mal estat físic en el qual es trobava", però ha afegit que en el procés contenciós-administratiu que hi ha obert contra ell "va aportar uns informes elaborats pel PSOE en els quals al·lega que la creu és un vestigi franquista".

Polonia Castellanos, presidenta d'Advocats Cristians, ha subratllat que "l'alcalde va admetre irregularitats en traslladar la creu des de l'ermita fins al cementeri" i ha afegit que "no és la primera vegada que des de Compromís, formació política a la qual pertany l'alcalde, enderroquen creus".

next