Diari La Veu del País Valencià
L’atles de la música valenciana suma 175 grups i 474 espectacles diferents

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura (IVC) va posar en marxa al març del 2018 el primer Catàleg de la Música Valenciana, una mena d’enciclopèdia dividida en quatre volums que compta, després d’un any de la seua creació, amb 175 grups i 474 espectacles diferents indexats.

La Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC va obrir aquest dijous, 23 de maig, el segon termini d’inscripcions perquè les noves agrupacions professionals, solistes i compositors que ho desitgen puguen quedar registrats en aquesta mena d’atles de la música valenciana.

El Catàleg de la Música Valenciana “suposa una eina molt útil per a tot el sector”, ja que reuneix en quatre volums –amb un total de 718 pàgines– propostes fetes pels músics valencians. De fet, poc més d’un any després de la publicació de la primera edició, des de l’Institut Valencià de la Música van fer aquest dijous una valoració “molt positiva” perquè “ha tingut molt bona acollida entre els professionals” i “ha sigut molt útil per a fer arribar a les fires musicals el que saben fer els músics valencians”, van assenyalar a aquest diari des de la institució.

De fet, la primera edició del catàleg, aprofitant la versió en anglés, es va distribuir en format físic a les fires de música clàssica Classica Next del 2018 i el 2019, celebrades a Rotterdam, on l’IVC va estar present; així com al Mercat de Música Viva de Vic i la Fira B! de Palma del 2018. Al Trova’m, la fira valenciana de la música que se celebra cada any a Castelló de la Plana, es va distribuir entre tots els més de 80 programadors que formen part del Circuit Cultural Valencià.

El Catàleg de la Música Valenciana és útil tant per a les institucions públiques, per a promocionar els creadors i intèrprets valencians, com per als artistes, que poden fer servir el catàleg com a portafolis. Però també és d’utilitat per als programadors, perquè és unaeina interessant de difusió que pot complementar la seua tasca promocional”. La publicació “és fonamentalment per a la difusió, però també suposa un instrument clau per a dur a terme tasques d’investigació i anàlisi del sector des de l’Institut Valencià de Cultura”. De fet, la primera edició està disponible en format físic, però la novetat d’enguany rau en el fet que l’IVC ha engegat una versió digital del catàleg –disponible a la pàgina web de l’IVC–.

Una resposta “massiva”

Els músics i creadors que vulguen inscriure’s al catàleg poden fer-ho omplint el formulari disponible en la web de l’IVC. Si en la primera edició els volums més nombrosos han sigut el de Música popular amplificada i el de Jazz –hi ha també una categoria per a música tradicional i una altra per a música clàssica–, enguany la institució espera una resposta “massiva” atesos els bons resultats de promoció i internacionalització que ha tingut el catàleg durant el primer any.

Per a inscriure’s, cal omplir un breu formulari on s’han d’incloure les dades –categoria en què s’emmarca la proposta–, enllaços als perfils socials, una breu descripció del projecte de l’espectacle per a la temporada 2019-2020, informació sobre els integrants, fotografies i enllaços a vídeos.

El termini per a inscriure’s conclou el 23 de juliol. Una vegada acabe, l’IVC recollirà les noves propostes per a editar la segona versió impresa per a difondre els creadors i intèrprets valencians en fires i trobades musicals on assisteix la institució.

Comparteix

Icona de pantalla completa