El mes de juny tanca amb 5.067 aturats valencians menys

Més de 15.700 treballadors han abandonat les llistes d'aturats en l'últim any
/
2 juliol 2019 09:25h

VALÈNCIA. El nombre d'aturats registrats en les oficines dels serveis públics d'ocupació ha baixat en 5.067 persones el mes de juny al País Valencià, un 1,42% menys que el mes anterior, de manera que la xifra total de desocupats se situa en 351.330 persones.

En termes interanuals, l'atur s'ha reduït en 15.773 persones respecte al mes de juny del 2018, un 4,30% menys, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Pel que fa al nombre d'afiliacions, els valencians que es troben donats d'alta en qualsevol dels règims de la Seguretat Social arriben quasi als dos milions. Segons les dades del Ministeri, el nombre mitjà d'afiliats s'ha situat el mes de juny en 1.923.368 persones.

La taxa interanual de l'afiliació va registrar el mes passat un 3,38%, la qual cosa suposa una variació de 62.941 afiliats respecte al mateix mes del 2018.  

 Contractació de joves

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d'atur del mes de juny. El responsable de Labora ha destacat que, malgrat estar en un període estacional, la millora s'ha estés a tots els sectors (excepte a l'agricultura) i ha ressaltat la bona evolució de la indústria i del col·lectiu de persones sense ocupació anterior.

En un comunicat, Nomdedéu ha posat l'accent en la important baixada de l'atur entre joves (-6,25%), si bé ha assenyalat que, des del Consell, són "conscients que això es pot deure, en bona mesura, als contractes temporals d'estiu".

Nomdedéu ha recordat que Labora acaba de posar en marxa la nova edició d'Avalem Joves Plus, el programa d'ocupació juvenil que afavorirà que al voltant de 3.000 joves tinguen la seua primera experiència laboral en la seua entitat local.

El responsable d'Ocupació ha ressaltat que la xifra de persones desocupades es troba ja per davall del nivell de desembre del 2008. "Així doncs, continuem consolidant la recuperació econòmica, amb unes xifres que, malgrat l'estacionalitat, han estat raonablement distribuïdes entre sectors i grups de població", ha dit Nomdedéu.

El responsable d'Ocupació ha detallat que en termes interanuals "la Comunitat és la tercera autonomia on la baixada anual de l'atur, en termes absoluts, és més forta".

Quant a les contractacions, el mes de juny s'han registrat un total de 185.685 contractes de treball, la qual cosa representa la tercera xifra més alta d'un mes de juny des que es tenen dades.

next