L'Audiència condemna tres homes a 9 anys de presó per abusar "per torns" d'una dona a València

El jutge descarta que hi haguera agressió sexual perquè no s'acredita "ni violència ni intimidació" per part dels acusats
27 març 2019 13:37h
Els agressors han d'indenitzar la víctima amb 6.000 euros "atenent a la gravetat dels fets", apunta l'Audiència. / EUROPA PRESS-ARXIU  

VALÈNCIA. La secció tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a nou anys de presó dos joves que van forçar sexualment "per torns" una dona –a la qual van conéixer a la porta d'una discoteca i van portar enganyada fins a un descampat– i un altre el paper del qual va ser col·laborar en l'engany a la xica i presenciar els fets. La víctima es trobava "confusa i atordida" per la ingesta d'alcohol, drogues i medicaments prescrits per un metge que consumia per a la depressió que patia.

Així consta en una sentència de la sala, datada el passat 21 de febrer i facilitada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ), en la qual es condemna aquests tres homes a nou anys de presó –a cadascun d'ells– per abús sexual, en el subtipus agreujat d'accés carnal.

El tribunal considera cadascun dels dos homes que la van obligar a mantindre relacions sexuals com a autors d'un delicte d'abús sexual i cooperadors necessaris en un altre d'abús sexual comés per l'altre. Per això, els imposa una pena de quatre anys i mig de presó per cadascun dels dos delictes.

El tercer home, que no va arribar a forçar la víctima però que sí va presenciar els fets, va col·laborar en l'engany i va aportar el vehicle en el qual tots es van desplaçar al descampat ha sigut condemnat a la mateixa pena com a cooperador necessari en els dos delictes.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular sol·licitaven que la qualificació del delicte fora d'agressió sexual, però el tribunal considera que "no consta acreditada per part dels acusats ni violència ni intimidació", per la qual cosa la condemna final és pel tipus d'abús i no agressió.

Els fets van succeir a les sis del matí del 25 de juny del 2016 quan els tres condemnats, dos d'ells de 30 anys i un tercer de 21, es van acostar i van començar a conversar amb la víctima, que estava asseguda en un banc als voltants d'una discoteca de València. Els homes li van proposar "seguir la festa" en un altre local d'oci, a la qual cosa ella va accedir i els quatre es van pujar al cotxe d'un dels condemnats.

Segons relata la sentència, la dona es trobava "confusa i atordida" per la ingesta d'alcohol, drogues i medicaments prescrits per un metge que consumia per a la depressió que patia. En aquesta situació, la víctima va ser sorpresa quan, en lloc d'anar a un local d'oci, els condemnats la van portar fins a un descampat, on, segons la sentència "van abusar d'ella per torns", mentre la resta observaven l'escena des de l'exterior.

Amb l'excusa d'anar a orinar, la dona va eixir del cotxe i va aprofitar per a fugir del lloc dels fets. En adonar-se'n, els condemnats la van seguir amb el vehicle a gran velocitat, fins que la víctima va ser auxiliada per una parella que anava amb cotxe a treballar en veure-la "amb els braços en alt, plorant, molt nerviosa i alterada" i després d'acostar-se a ells demanant ajuda.

A més de les penes de presó, cap dels tres podrà acostar-se o comunicar-se amb la víctima –ni tan sols a través de xarxes socials– durant els pròxims 12 anys. Hauran d'indemnitzar-la amb 6.000 euros "atenent a la gravetat dels fets i la sensació d'impotència i humiliació generades en la víctima".

next