L'AVL publica un 'Vocabulari de les ciències de la salut' adreçat al personal sanitari

El subsecretari de la Conselleria de Sanitat es compromet a distribuir el volum per tots els centres hospitalaris i sanitaris del territori valencià
8 maig 2019 10:35h
El president de l'AVL insisteix durant la presentació del volum en la "necessitat que el valencià tinga una projecció potent i forta en tots els àmbits". / AVL

VALÈNCIA. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va presentar aquest dimarts, 7 de maig, el Vocabulari de les ciències de la salut, un volum dirigit als professionals de la medicina i el personal sanitari. L'obra inclou més de 7.000 termes i ha sigut editada per la institució normativa com a part de la seua Col·lecció de Vocabularis, segons va informar en un comunicat.

El volum es va presentar aquest dimarts al Col·legi de Metges de València en un acte que va comptar amb la presència de la presidenta de la institució col·legial, Mercedes Hurtado; el subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, i el president de l'AVL, Ramón Ferrer, així com del president de la Secció de Terminologia i Assesorament Lingüístic de la institució, Artur Ahuir.

"Aquest vocabulari vol ser una eina útil de consulta per a tots aquells professionals que utilitzen el valencià", va explicar Ahuir, qui va afegir que també "pretén cobrir un buit existent fins ara en aquesta disciplina, tant dins com fora de la Comunitat Valenciana, una circumstància que el fa únic i el converteix en una autèntica novetat en el seu camp".

Al seu torn, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, va incidir en la "necessitat que el valencià tinga una projecció potent i forta en tots els àmbits" i es va referir al "prestigi social de la professió sanitària", el mateix que volen "traslladar a la llengua valenciana".

Així mateix, Hurtado va agrair a l'AVL l'interés per editar aquest vocabulari i "donar-lo a conéixer en un col·lectiu que reuneix més de 14.000 facultatius". De la mateixa manera, Poyatos va valorar "l'esforç acadèmic" i es va comprometre a distribuir el volum per tots els centres hospitalaris i sanitaris del País Valencià.

L'acte va finalitzar amb una conferència sobre la donació de medul·la a càrrec del cap del Servei del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, el doctor Roberto Roig.

next