Els lectors de Diari La Veu, partidaris de reeditar la coalició A la valenciana per al 10N

Una coalició entre Compromís, Podem i Esquerra Unida és l'opció preferida dels lectors del diari, seguida d'una confluència de Compromís amb el partit d'Errejón
22 setembre 2019 16:35h
Diari La Veu ha preguntat als seus lectors l'opinió sobre quina seria la millor opció dels partits d'esquerres en les properes eleccions. / EFE

VALÈNCIA. S'apropen les pròximes eleccions generals, previstes per al 10 de novembre, i els partits d'esquerres estan en un moment en què han de plantejar-se de quina manera concórrer als comicis per a aglutinar com més vots millor. 

Els darrers dies s'ha estat plantejant la possibilitat d'una gran confluència de tots els partits a l'esquerra del PSOE, que uniria Compromís amb Podem i Esquerra Unida. D'altra banda, si el partit d'Errejón, Más Madrid, decideix finalment aquest diumenge presentar-se als comicis, també podria ser una opció per a Compromís.

Diari La Veu ha preguntat els seus lectors quina creuen que seria la millor opció perquè els partits d'esquerres es presenten a les eleccions. Així, segons les dades extretes de l'enquesta, el 43% dels lectors del diari consideren que la millor opció és una coalició entre Compromís, Podem i Esquerra Unida. 

La segona opció, triada pel 31% dels lectors, és que Compromís es presente juntament amb el partit d'Errejón, i que, d'altra banda, es mantinga la coalició entre Esquerra Unida i Podem –tot i que aquesta opció no agrada a totes les tendències d'Esquerra Unida–. 

El que està clar és que els lectors del diari no volen que Compromís es presente en solitari –opció que comparteixen amb l'alcalde de València i membre de la coalició valencianista, Joan Ribó–. Així, només el 18% dels enquestats advoquen perquè Compromís es presente en solitari i Unides Podem i Esquerra Unida ho facen en coalició. Per últim, només el 8% advoca perquè cada partit es presente en solitari.

next