Les AMPA podran rebre les subvencions que tenen adjudicades abans de justificar-les a partir del 2020

Les facilitats en el cobrament de les ajudes es faran extensibles als Grups d'Acció Local i a les empreses beneficiàries del servei Labora
12 desembre 2019 06:00h
Les facilitats de cobrament també es faran extensibles als Grups d'Acció Local. / INMA CABALLER, CORTS

VALÈNCIA.  La Comissió de Pressuposts de les Corts va començar aquest dimecres el debat de les 1.908 esmenes als comptes que el Consell ha presentat per al 2020. Entre altres mesures, es va decidir aplicar el pagament anticipat de subvencions –abans de justificar-les– per a les associacions de pares i mares d'alumnes (AMPA), que també es farà extensible als Grups d'Acció Local i a les empreses beneficiàries del servei Labora.

La proposta va ser defensada pel diputat socialista José Muñoz, qui va al·ludir la necessitat per part d'aquests col·lectius d'agilitzar els trams burocràtics per a poder rebre els imports que tenen adjudicats. Per la seua banda, el parlamentari popular Rubén Ibáñez va criticar que el Botànic augmente les excepcions en les subvencions quan encara hi ha moltes que no ha pogut pagar enguany. 

Durant el debat, que s'allargarà fins divendres, el PSPV, Compromís i Unides Podem tan sols van acceptar una única esmena provinent del grup Ciutadans, que inclou una nova línia per a millorar l'accessibilitat de les platges.  

D'altra banda, els partits del Botànic també han aprovat una partida de 50.000 euros per a posar en marxa un servei especialitzat d'atenció i assessorament a la població LGTBI.

Ajudes al turisme

En matèria de turisme, destaca una nova línia de 500.000 d'euros per a potenciar localitats turístiques que anirà dins dels fons de cooperació municipal. Per contra, es redueixen en 200.000 euros les transferències per a competitivitat i desestacionalització, fins als 2,58 milions, i també es restaran 300.000 euros a la compra de béns d'empreses per part de Turisme CV, fins als 13,42 milions. Quant a despoblament, ha sigut aprovada una línia de 200.000 euros per a assessorar la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) 

No obstant això, s'han rebutjat esmenes provinents de l'oposició, com ara la que proposava el PPCV per a destinar ajudes a "entitats que promocionen socioculturalment la Comunitat", que incloïa 40.000 euros per a les penyes de bous al carrer. 

Una altra proposta aprovada és una nova línia d'1,49 milions per a la residència de tercera edat de Morella (els Ports), gestionada per la congregació Hermanas Nuestra Señora de la Consolación.

next