Diari La Veu del País Valencià
Les bases de Podem aproven per majoria la confluència amb EUPV per a les eleccions autonòmiques

VALÈNCIA. El 86% de les bases de Podem ha votat afirmativament el preacord subscrit entre aquesta formació i EUPV per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques del 28 d’abril. El 12,03% ha votat en contra i l’1,83% s’ha abstingut.

En un comunicat, la formació morada ha detallat que la consulta s’ha produït telemàticament des de les 00.00 hores de l’1 de març fins a les 23.59 hores del 5 de març, i que hi han participat 3.817 persones.

D’aquesta manera, totes dues formacions concorreran conjuntament a les eleccions autonòmiques, després que la militància d’EUPV ratificara també la setmana passada en la seua consulta el preacord subscrit amb Podem.

Sobre aquest tema, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, s’ha mostrat convençut que aquest acord “enfortirà les polítiques del canvi en la Comunitat Valenciana, que han de mantindre’s i ampliar-se la pròxima legislatura”.

Així, ha incidit en el paper fonamental que tindrà la confluència per a “ampliar els horitzons del primer Acord del Botànic”. “No podem quedar-nos a conservar l’aconseguit aquesta legislatura, hem d’abordar els debats centrals del nostre territori amb honestedat i valentia, i cridarem a construir un futur digne per als valencians i valencianes”, ha remarcat.

Redoblar l’opció del Botànic

El secretari general de Podem ha ressaltat la importància de “redoblar l’aposta del Botànic”, que, al seu judici, “ha sigut un model d’èxit, en posar fi a 20 anys de corrupció i recuperant la normalitat institucional”. No obstant això, ha lamentat que “també ha tingut límits clars, ja que s’han reproduït inèrcies del passat que, per falta de valentia, no s’han abordat”.

“Necessitem plantejar un model alternatiu d’una Comunitat Valenciana verda que amplie els drets de la majoria i genere ocupacions dignes”, ha emfatitzat Estañ.

En qualsevol cas, ha destacat que Podem, encara sense formar part del Consell, ha impulsat mesures ambicioses del Botànic, com ara l’ampliació del parc públic d’habitatge, l’eliminació del copagament farmacèutic a col·lectius vulnerables, la creació de l’Agència Antifrau i la llei de Pobresa Energètica, entre altres.

“És molt significatiu que una de les polítiques bandera per al Consell, com és l’eliminació del copagament farmacèutic, siga una proposta introduïda per Podem en els pressupostos”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa