Les Corts donen una segona oportunitat a Vox, que podrà preguntar a Puig tot i no complir el reglament

La formació de José María Llanos havia incomplit quatre punts de les normes de la cambra a l'hora de presentar la seua pregunta de control al president
24 setembre 2019 13:38h
Vox podrà preguntar en la sessió d'aquest dijous sobre la despesa en publicitat institucional. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Ho deixem en un avís. Aquesta ha sigut la postura la Mesa de les Corts, que havia de deliberar si acceptava o no la pregunta presentada per Vox de cara a la sessió de control del president d'aquest dijous. Finalment, la formació de José María Llanos sí que podrà realitzar la pregunta tot i comptar "amb quatre defectes importants de forma".

En concret, es van presentar dues preguntes –quan tan sols pot presentar-se una–; es va fer fora de temps, vora uns 30 minuts més tard; el document estava signat pel portaveu adjunt, quan ha de ser la síndica –Ana Vega– qui ho faça, i, per últim, se citava incorrectament l'article de la llei a la qual es feia referència.

La pregunta, finalment acceptada, ha sigut que Puig explique com justifica la despesa de 20 milions d'euros de publicitat dels últims anys i si considera necessària la despesa de 43.000 euros en un diari anglés, en referència a l'entrevista en la capçalera The Guardian que fa poc va tornar a ser notícia als mitjans. D'altra banda, aquesta pregunta ja va ser formulada pel grup parlamentari Ciutadans en la passada legislatura, quan va sorgir la notícia per primera vegada.

Des de l'equip de comunicació de les Corts asseguren que "la decisió de la Mesa es fonamenta en el fet que es tracta de la primera pregunta de control al president de la legislatura, però aquesta decisió no servirà de precedent. A partir d'ara, la Mesa serà molt rígida amb el compliment d'allò que estableix el reglament".

next