Les Corts tindran per primera vegada sis grups parlamentaris

Els grups de l'hemicicle seran PP, PSPV, Compromís, Podem, Ciutadans i Vox
29 abril 2019 01:07h
L'hemicicle valencià va arrancar el 1983 amb tres grups parlamentaris i va tindre quatre grups en la tercera, quarta i huitena legislatura.

VALÈNCIA. Les Corts Valencianes sorgides d'aquestes eleccions autonòmiques comptaran, per primera vegada en la història democràtica, amb sis grups parlamentaris, ja que des del 1983 el màxim de grups que s'havien configurat en l'hemicicle eren cinc.

Als cinc grups parlamentaris que hi ha hagut en aquesta última legislatura (PP, PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans), en la desena legislatura resultant d'aquestes eleccions autonòmiques se sumarà Vox, que irromp en la cambra valenciana amb 10 diputats, al 66,7% del recompte.

En les nou legislatures autonòmiques de la democràcia, el màxim nombre de grups parlamentaris a les Corts –un total de cinc– es va donar en la segona (1987-1991) i en la novena (2015-2019).

L'hemicicle valencià va arrancar el 1983 amb tres grups parlamentaris –el mateix número que va haver-hi en la cinquena, sisena i setena legislatures– i va tindre quatre grups en la tercera, quarta i huitena legislatura.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next