Les escoles infantils municipals de València obrin el termini d'admissió

El termini per a sol·licitar plaça en els quatre centres educatius conclou el dimecres 17 d'abril   
9 abril 2019 20:19h
La publicació de les llistes provisionals es realitzarà el 7 de maig. / REGIDORIA D'EDUCACIÓ

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha obert el procés de presentació de sol·licituds d'admissió de les Escoles Infantils de València. Les famílies interessades han de presentar la sol·licitud abans del dimecres 17 d'abril, a través del model oficial que estarà a disposició als centres educatius. 

El termini per a sol·licitar plaça en les quatre escoles infantils municipals de gestió directa està obert des de hui fins al 17 d'abril. La publicació de les llistes provisionals es realitzarà el 7 de maig, dia en què s'obrirà un procés per a presentar reclamacions de dos dies. 

Les llistes definitives d'inscrits es publicaran el 14 de maig i hi haurà un termini per a formalitzar la matrícula de sis dies, del 15 al 21 de maig. Les sol·licituds hauran de presentar-se als centres educatius a través del model oficial disponible en cada escola. 

"El nostre plantejament, mitjançant la municipalització de les escoles infantils, sempre ha sigut aconseguir una reducció del cost que suposa per a les famílies facilitant l'accés a tota la gent que el requerisca, caminant cap a la universalització de l'educació per a edats de 0 a 3 anys", ha expressat la regidora d'Educació, María Oliver. 

Enguany s'amplia el temps educatiu amb l'Escola Matinera, que arranca a les 8.00 hores, així com serveis escolars especials per Nadal, la setmana de Pasqua, l'escola d'estiu i Falles. 

"Hem fet un esforç incrementant el personal especialitzat per a millorar el servei i l'horari d'obertura dels centres. Les escoles infantils municipals milloren així les seues prestacions", ha explicat Oliver. 

Per a sol·licitar plaça a les Escoles Infantils de gestió indirecta el termini de presentació acaba el mateix dia, el 17 d'abril. No obstant això, la publicació de la llista provisional d'admesos serà el 30 d'abril i el termini per a presentar reclamacions es prolongarà des del mateix 30 d'abril fins al 2 de maig. 

La publicació de les llistes de les admissions definitives serà al centre de sol·licitud el 8 de maig. El termini per a la formalització de la matrícula serà del 9 al 15 de maig. 

Criteris de barem

Els criteris i la puntuació per al barem de sol·licituds inclouen diferents aspectes, com ara l'existència de familiars matriculats al centre; pares i mares que treballen a les escoles; la proximitat del domicili familiar i professional; la renda; la condició de família nombrosa; la discapacitat, i la condició de família monoparental.

next