Les famílies de 68 centres educatius voten dilluns si canvien a la jornada contínua

Aquest curs, 808 escoles valencianes tenen jornada ordinària i 616, intensiva
29 març 2019 12:30h
Cada mare i cada pare o tutor legal comptarà amb un vot en aquest procés. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les famílies de 68 col·legis d'Infantil i Primària del País Valencià votaran aquest dilluns que ve, 1 d'abril, sobre el tipus de jornada escolar dels centres escolars.

Les votacions s'iniciaran a les nou del matí i les taules hauran d'estar obertes un mínim de deu hores i un màxim de catorze, per la qual cosa es preveu que els comicis finalitzen entre les 19.00 i les 23.00 hores.

Dels 68 centres on se celebraran consultes, un total de cinc pertanyen a la demarcació d'Alacant, nou a la de Castelló i 54 a la de València, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació.

En l'actual curs 2018-2019, 808 escoles valencianes tenen jornada ordinària, mentre que 616 la tenen contínua per decisió de les respectives comunitats educatives.

El repartiment per demarcacions indica que els centres educatius de la demarcació d'Alacant, 127 escoles, s'organitzen amb jornada ordinària i 361, amb jornada contínua; a la de Castelló, 133 tenen jornada ordinària i 54, intensiva, i a València, 548 escoles mantenen l'horari ordinari i 200, el continu.

Cada mare i cada pare –o tutor legal– comptarà amb un vot en aquest procés. Quant a les famílies monoparentals, tindran dos vots que emetrà una sola persona censada.

Vots diferits

Els vots diferits poden ser emesos per cada mare, pare o tutor legal. S'ha d'haver enviat per correu electrònic certificat abans de l'escrutini perquè comptabilitze. Una altra opció és que s'haja entregat a la direcció del centre educatiu cinc dies abans de les votacions. En aquest segon cas, com a màxim s'ha de fer arribar aquest divendres.

Perquè el resultat siga favorable a la modificació de la jornada, és necessària l'obtenció del 55% de vots favorables de la totalitat del cens.

La taula de votació estarà integrada pel director del centre, que ocuparà la presidència, i dos pares, mares o tutors d'alumnes, designats per sorteig, actuant com a secretari el de menor edat.

next