Les fortes pluges aïllen Torrevella després que hagen caigut 170 litres en les últimes 24 hores

El temporal deixa més de 130 litres per metre quadrat a Énguera i Moixent
20 abril 2019 12:55h
El transport públic a Torrevella ha quedat suspés. / PROJECTE MASTRAL

VALÈNCIA. El temporal que està afectant el País Valencià aquest cap de setmana ha deixat més de 100 litres per metre quadrat en molts punts del territori i ha obligat a suspendre actes polítics i processons de Setmana Santa i a tancar els parcs de València i els ports de València, Gandia i Sagunt.

Torrevella (el Baix Segura) ha sigut la localitat més afectada pel temporal després de registrar 170 litres per metre quadrat que han obligat a tallar les principals vies d'accés de la ciutat. Seguint la ciutat del Baix Segura, Énguera (la Canal de Navarrés) ha registrat 139,2 litres per metre quadrat. A Moixent (la Canal de Navarrés) s'han recollit 131,6 litres i en l'Alcudia de Veo (la Plana Baixa), 127. La localitat en la qual més ha plogut a la demarcació d'Alacant ha sigut Torrevella, seguida de Saix (l'Alt Vinalopó), amb 117,2 litres, mentre que l'aeroport d'Alacant-Elx n'ha recollit 116,6.

A molts municipis de les comarques de la Canal de Navarrés, la Vall d'Aiora-Cofrents, la Plana d'Utiel-Requena o la Costanera superen els 100 litos per metre quadrat: Setaigües, amb 126,4 litres; Cortes de Pallars, amb 126,2; Teresa de Cofrents, amb 125,8; Aiora, amb 125,6, o Bunyol, amb 123,2 litres. També és destacable el cas de Barx, a la comarca costanera de la Safor, amb 126,4 litres.

A les comarques de l'Alt i Mitjà Vinalopó i Mitjà, el Pinós han recollit 116,2 litres, mentre que se n'han registrat 113,4 a Beneixama i 110,6 a Novelda.

L'entorn de les serres d'Espadán i de la Calderona ha sigut on més ha plogut a la demarcació de Castelló. Localitats de les comarques de l'Alt Palància i l'Alt Mijares superen els 100 litres per metre quadrat, com el Toro, amb 114,6; Fanzara, amb 111,2, o Montanejos, amb 109,8.

Processons i mítings cancel·lats

A les ciutats grans, la pluja també ha caigut amb intensitat. De fet, a Elx porten recollits 101,8 litres. Segons ha assenyalat la Policia Local en el seu compte de Twitter, aquest Divendres Sant es van haver de suspendre diverses processons a causa del temporal.

Situació semblant en punts de la comarca del Baix Segura, com Torrevella o Oriola, que porta recollits 92 litres des del dijous i que va haver de cancel·lar la seua processó del divendres a la vesprada. Les platges de la localitat tenen totes bandera roja i està prohibit el bany, ha assenyalat la Policia Local en Twitter.

Un altre lloc on s'han cancel·lat processons i via crucis ha sigut a València, on, segons ha indicat l'Arquebisbat, en moltes ocasions s'han traslladat a l'interior dels centres. A València no s'ha recollit una quantitat tan important d'aigua: han caigut 42,6 litres des del divendres, però sí que les ratxes de vent han sigut considerables, fins al punt que s'han hagut de tancar els parcs barrats. De fet, en l'Aeroport s'han registrat ratxes de fins a 93 quilòmetres per hora i a la ciutat s'han aconseguit els 66 quilòmetres per hora.

Davant les condicions climatològiques, Unides Podem ha suspés l'acte en el qual anava a participar Alberto Garzón a Alacant aquest dissabte.

Per a la jornada d'aquest dissabte, les precipitacions seran les protagonistes en gran part del territori, especialment en la meitat sud, on podrien ser localment forts i persistents i vindre acompanyades de tempesta.

Segons la predicció de l'Aemet, en la resta del territori valencià les pluges seran de caràcter més dispers i el vent bufarà del nord-est moderat amb ratxes molt fortes.

La pluja deixa 170 l/m2 a Torrevella

Les fortes pluges registrades en les últimes 24 hores a Torrevella han deixat 170 litres per metre quadrat, tallats els principals accessos a la ciutat i negats nombrosos carrers, segons ha informat a EFE la Policia Local.

A aquestes hores, continuen tallades al trànsit les avingudes de Rosa Mazón i de les Corts Valencianes i el carrer d'Apol·lo –des de Ramón Gallud fins a la rotonda de l'avinguda de les Balears–, que es troba inundada i "amb possibilitat de ser tallada" també.

Els vehicles tampoc poden accedir a l'avinguda de Mariano Ruiz Cánovas; l'avinguda de París amb carrer de Roentgen –amb molta dificultat i possible tall–; l'avinguda de París des de carrer de Galeón fins al de Torrejon Alto, oberta però inundada; els carrers d'Efrén Gutiérrez amb Gardenias i l'accés a la CV-905 i el carrer de Gardenias amb l'avinguda de Nenúfars, han concretat les fonts.

De la mateixa manera, roman tallada tota la urbanització de Donya Inés, sense que existisca ruta alternativa per a accedir a aquesta, i el carrer de la Vila de Madrid, davall del pont de la carretera N-332, a l'altura del Parc de les Nacions.

D'altra banda, la Guàrdia Civil de Trànsit manté tallades la CV-905 des de la rotonda de Sant Lluís fins a la rotonda del Chaparral, en sentit accés a Torrevella; la CV-905 eixida de Torrevella cap a l'AP-7, que està oberta al trànsit.

El regidor d'Emergències de Torrevella, Javier Manzanares, ha indicat que el servei de transport públic està suspés des de les huit del matí i aconsella, no utilitzar els vehicles en la mesura que siga possible i que no s'isca de casa "excepte urgència".

next