Les fotografies de la 'València nua' de Spencer Tunick es publicaran abans de Nadal

El fotògraf va reunir més de 1.300 persones el passat mes de març per a participar en l'acció artística 'València, la pell del Mediterrani'
9 setembre 2019 19:05h
Més de 1.300 persones van participar en l'acció artística del fotògraf Spencer Tunick. / ENRIQUE PALOMARES / EP

VALÈNCIA. El fotògraf nord-americà Spencer Tunick ha avançat aquest dilluns que mostrarà entre octubre i novembre, en tot cas "definitivament abans de les vacances de Nadal", les imatges que va prendre el mes de març passat en el centre de València, en la qual unes 1.300 persones van posar nues als carrers del barri del Carme i davant de les Torres dels Serrans.

Així ho ha anunciat l'artista a través de les seues xarxes socials, amb un missatge en el qual assenyala que continua treballant amb la pel·lícula fotogràfica i que "li està costant un poc més de temps del normal triar les imatges definitives de València". "Intramurs –organitzador de l'acció artística– treballarà per a fer arribar les imatges impreses als participants a finals d'octubre i també durant novembre. Definitivament, arribaran abans de les vacances [de Nadal]. Gràcies per la vostra paciència", ha afegit el fotògraf.

Tunick va realitzar el passat 30 de març a València la seua acció 'València, pell del Mediterrani', en la qual unes 1.300 persones van posar nues en diferents fotografies als carrers del barri del Carme i davant de les Torres dels Serrans, amb diverses poses en les quals les dones participants apareixien destacades respecte als homes, ja que l'artista buscava remarcar l'empoderament femení.

Amb 'València, pell del Mediterrani', el fotògraf buscava "explorar el coneixement i la saviesa des de València a través de la pell dels participants". Per a aquest objectiu, va utilitzar la idea del mar Mediterrani com a punt d'unió de cultures que banya les seues aigües i que tanta importància ha tingut al llarg de la història per a la capital del Túria.

next