Les intenses pluges obliguen els bombers a fer més de 60 intervencions a tot el territori

Durant el Divendres Sant s'han registrat 121 litres per metre quadrat en algunes poblacions i ratxes de vent de fins a 76 quilòmetres per hora
19 abril 2019 20:41h
Diversos municipis han suspés les processons programades per a aquest divendres. / CONSORCI DE BOMBERS DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les intenses pluges, que han arribat a superar els cent litres per metre quadrat, i els forts vents, amb ratxes de fins a 76 quilòmetres per hora, han derrocat arbres i han obligat a suspendre les processons del Divendres Sant en nombroses poblacions valencianes.

Les precipitacions més intenses s'han registrat durant la vesprada a la demarcació de Castelló, amb 121 litres per metre quadrat en l'Alcúdia de Veo, 112 litres al Toro, 109 litres a Fanzara, 99 litres a Alfondeguilla i 88 litres a Montanejos.

A la demarcació de València destaquen els 96 litres de Setaigües, els 85 de Domenyo i Loriguilla, els 84 de Calles i Benaixeve i els 83 litres de Riba-roja de Túria. Les precipitacions més destacades a la demarcació d'Alacant han sigut els 42 litres del Pinós, els 35 de Beneixama, els 34 de Callosa d'en Sarrià i els 33 litres per metre quadrat de Saix.

Al llarg de la jornada, un intens flux de vent del nord-est ha afectat tot el territori, amb ratxes de 60 i 70 quilòmetres per hora i mar grossa en aigües costaneres, amb ones de fins a tres metres, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La força del vent ha arribat als 76 quilòmetres per hora a la Pobla de Benifassà, als 63 quilòmetres en l'aeroport de València, als 57 a Xelva i als 56 a Torreblanca i Utiel.

Les temperatures màximes han registrat un descens lleu en general, encara que ha sigut moderat al litoral de la demarcació d'Alacant, amb valors que han oscil·lat entre els 7 graus de Castellfort i els 15 de poblacions com Castelló, Oliva, València, Alacant, Xàbia i Rojals.

Com a conseqüència del temporal, els Bombers han realitzat eixides per a retirar arbres caiguts a la via publica, sanejar façanes i desembossar zones inundades per la pluja, sobretot a les demarcacions de Castelló i València.

Els bombers del Consorci Provincial de València han realitzat aquest divendres unes 60 eixides per arbres caiguts, caigudes a la via pública o altres incidents en poblacions com Xiva, Massamagrell, Paterna, Burjassot i Oliva. Els agents també van haver de rescatar un conductor atrapat per l'aiguat en el barranc Gallec de Quart de Poblet i també van haver de retirar un arbre que va caure sobre un cotxe a Aldaia.

A la demarcació de Castelló, els bombers han retirat arbres que havien caigut a Vila-real i la Vall d'Almonesir; han sanejat façanes a Borriana, la Vall d'Uixó i Nules, i han retirat pedres de la calçada en una carretera de Llucena. 

La pluja ha obligat també a suspendre la majoria de les processons del Sant Soterrar del Divendres Sant, com és el cas de la Setmana Santa Marinera de València i a Alzira, Gandia, Elx i moltes altres poblacions.

next