Les inversions de Telefónica al País Valencià el 2018 arriben als 105 milions d'euros

La companyia estarà present el 2019 en vora 200 polígons industrials
13 març 2019 16:57h
La companyia preveu arribar a vora 200 àrees empresarials valencianes el 2019. GVA

VALÈNCIA. Telefónica ha invertit el 2018 més de 105 milions d'euros al País Valencià. D'aquest import, cent milions es van emprar a continuar amb el desplegament i millora de la fibra òptica i 4G. 

Així ho han explicat aquest dimecres el director general de Telefónica en la Comunitat Valenciana, Múrcia i les Balears, Kim Faura; el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz; el responsable de Gran Públic, Vicente Gisbert i el responsable d'Empreses en Comunitat Valenciana, Múrcia i les Balears, Diego Galdámez. 

"Hem arribat ja a 2,3 milions de llars i empreses de la Comunitat amb Internet d'alta velocitat", ha destacat, per la qual cosa la regió és la tercera autonomia amb major penetració. "Estem arribant al 70% de les llars amb fibra òptica i de 600 megues simètrics i al 98% amb 4G", ha assenyalat Faura.

La companyia preveu arribar a vora 200 àrees empresarials valencianes el 2019. "Tots els polígons industrials importants estan ja coberts" amb fibra òptica i s'ha aconseguit un "volum molt rellevant", han celebrat, tot i que no han volgut donar detalls de les seues perspectives de negoci per a enguany.

Faura ha subratllat que la cobertura de fibra òptica a l'estat espanyol "és inèdita a Europa", ja que supera la "suma de França, Itàlia, el Regne Unit, Bèlgica i Alemanya juntes". "Aquesta vegada, sí: Espanya i la Comunitat Valenciana tenim la infraestructura per a liderar la revolució digital", ha assegurat.

Així mateix, ha ressaltat la posada en marxa de l'Innovation Center València, que ha rebut més de 250 visites. També ha posat l'accent que, a través de les 23 acceleradores d'ocupació, 563 persones han aconseguit un treball, xifra que suposa una inserció laboral del 60%. Enguany s'obriran cinc llançadores més, a Alacant, Elx, Castelló, Torrent i València.

El responsable de Telefónica ha celebrat que "enguany per fi s'està veient després de la crisi que les empreses estan vivint el seu millor moment", perquè la companyia ha crescut en "tots els segments d'empreses", "sobretot" en productes tecnològics, com ara núvols d'emmagatzematge i ciberseguretat. A més, "per primera vegada" hi ha mercantils de gran grandària interessades en l'Internet de les Coses, el Big Data i la intel·ligència artificial.

Falles i cultura

Com cada any, la companyia ha reforçat la cobertura mòbil a València amb motiu de les Falles. El pla especial incrementa la capacitat de les infraestructures per a atendre la major demanda: s'ha ampliat el nombre de portadors 4G, i s'han incorporat cinc unitats mòbils i 13 'small cells' que reforcen la cobertura en zones "estratègiques", com ara la Plaça de l'Ajuntament, Russafa i la zona de focs artificials de l'Albereda.

A més, els responsables de la companyia han destacat el seu treball per a impulsar la plataforma Movistar+ i l'èxit de la sèrie El Embarcadero, rodada a l'Albufera. Així, han destacat "l'impacte positiu" en el turisme que la producció està tenint. També s'han referit a les col·laboracions que Telefónica està fent amb la Rambleta, a València, i amb Cigarreras, a Alacant. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next