Les llúdries s'instal·len al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca

La Conselleria vol implicar la població en l'estudi i la conservació del mamífer
14 abril 2019 18:16h
L'equip de fauna del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca va trobar al gener els primers indicis de la presència de llúdria. / DAVE PAPE

VALÈNCIA. La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha confirmat la presència de llúdries al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca (la Plana Alta). El passat mes de gener també es van trobar llúdries al tram baix del riu Túria.

L'equip de fauna del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca va trobar al gener els primers indicis de la presència de llúdria. Des d'eixa data s'han fet importants esforços fins a aconseguir confirmar l'aparició del mustèlid a l'espai protegit. S'han examinat minuciosament els canals del parc i aquelles zones més pròximes a les masses d'aigües lliures presents en la zona humida, on s'han trobat nombrosos rastres de llúdria –marques odoríferes, excrements i algunes petjades–, i s'han instal·lat càmeres de fototrampeig que el 27 de març van filmar la presència d'almenys un exemplar de llúdria en un dels canals principals del parc natural.

La Conselleria, a través del parc natural, ha iniciat un projecte per a estudiar i implementar possibles mesures de conservació per a aquest mamífer que ara forma part de l'ecosistema del Prat.

Aquest projecte també compta amb una vessant més social adreçada a l'acostament de la llúdria a la població. S'implicarà la població escolar de la zona i es farà una campanya adreçada a aquelles persones interessades a col·laborar amb l'estudi i seguiment de les llúdries presents al parc natural.

Per a aquest seguiment s'instal·laran càmeres de fototrampeig en punts estratègics de la zona humida i es dissenyaran fitxes per a l'arreplegada de dades. Amb tota la informació obtinguda es podrà conéixer d'una manera molt més acurada la situació de la població de llúdria al Prat de Cabanes-Torreblanca.

La llúdria va poder arribar al parc després dels episodis de fortes pluges esdevinguts durant els mesos d'octubre i novembre del 2018, que van comportar un important augment del cabal del riu Coves, pròxim al Parc, en el curs alt del qual ja s'havia citat la presència de llúdria.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next