Les restes de Camilo Sesto arriben aquest dijous a Alcoi

L'Ajuntament instal·larà una capella ardent perquè el veïnat puga retre homenatge a l'artista, mort el passat 8 de setembre
23 octubre 2019 19:43h
La capella ardent de l'artista es va instal·lar a la seu de l'SGAE a Madrid. Ara, les seues restes viatjaran a Alcoi. / VÍCTOR LEREMA / EFE

VALÈNCIA. Alcoi, la ciutat natal de Camilo Sesto, rep aquest dijous, 24 d'octubre, les cendres del cantant i albergarà un multitudinari acte de comiat amb una capella ardent en el saló de plens de l'ajuntament.

El consistori alcoià i David Moneo, advocat de l'hereu universal, Camilo Blanes Ornelas, van acordar, a més, han acordat instal·lar una capella ardent a l'Ajuntament, que estarà oberta des de les 11 fins a les 20 hores del dia 24 d'octubre.

Es preveu que centenars o milers de persones donen el seu últim adéu a l'artista més internacional que ha donat Alcoi, que compta amb la medalla d'or de la localitat. Camilo Sesto va ser proclamat fill predilecte de la ciutat i des del 2018 la localitat té una avinguda amb el seu nom.

A més, fa uns dies el Consell va decidir concedir-li a títol pòstum la distinció Ambaixador en el marc de la celebració dels actes del 9 d'Octubre.

La capella ardent estava prevista per al passat 23 de setembre però es va cancel·lar en l'últim moment fins a conéixer el contingut del testament de l'artista.

L'acte del dia 24 "tractarà de ser un adéu a Camilo Sesto, emotiu i sentit però senzill, seguint amb el mateix estil de tots els actes realitzats en vida al cantant, que sempre van comptar amb la seua aprovació”, segons un comunicat de l'Ajuntament d'Alcoi.

Camilo Sesto va ser el primer cantant espanyol a aconseguir el disc de platí i va morir el passat 8 de setembre a Madrid als 72 anys a conseqüència d'una dolència hepàtica per la qual havia ingressat a l'hospital universitari Quirónsalud Madrid.

next