L'Etnomúsic torna a la Beneficència amb els nous espectacles d'Aljub i Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani

El cicle primaveral de músiques del món presenta set concerts amb entrada gratuïta i accés limitat
15 abril 2019 11:25h
Tots els concerts són dijous a les 20.15 hores. / MUVAET

VALÈNCIA. Un any més, el Museu Valencià d'Etnologia (MUVAET) es converteix en punt de referència per a la música folk i del món a la ciutat de València. A partir de maig, comença una nova edició del festival Etnomúsic amb Pep Gimeno 'Botifarra', que presenta el nou disc junt amb Ahmed Touzani i el grup Aljub, que celebra amb un nou espectacle els 16 anys de trajectòria.

Després de l'èxit de la darrera edició, on més de 2.500 persones gaudiren dels concerts, el MUVAET presenta aquesta nova edició primaveral del festival, que forma part de les activitats culturals que organitza el museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. 

El projecte té com a objectiu presentar música tradicional valenciana des d'una perspectiva actual, així com donar a conéixer propostes musicals d'arreu del món que vinculen tradició i innovació, ha recordat el MUVAET en un comunicat.

L'Etnomúsic consta de 7 concerts –tots en dijous– des del 9 de maig fins al 20 de juny. Com ja és habitual, el programa està format per grups valencians. En aquesta edició, Aljub presentarà l'espectacle 16 anys 16 cançons –16 de maig–, on repassa els setze anys d'història del grup, una trajectòria on han publicat tres discos. Pep Gimeno Botifarra, en col·laboració amb Ahmed Touzani, duu a la Beneficència –el 23 de maig– el darrer treball discogràfic De banda a banda.

El cartell el completen grups estatals com Uxía –9 de maig–, Hamsa Hamsa –6 de juny– i La Banda Morisca –20 de juny– i dos formacions internacionals com el sextet de Marcelo Mercadante –30 de juny– i el concert homenatge Las Damas de la Canción Árabe –13 de juny.

Tots els concerts es realitzaran a l'aire lliure, al pati del Centre Cultural la Beneficència, a partir de les 20.15 hores. L'aforament és limitat i l'accés, gratuït, prèvia recollida d'entrades en el vestíbul del museu o a través d'Internet des del dimarts anterior a cada concert.

next