L'exsecretària general de la fundació que va organitzar la visita del Papa atribueix les contractacions a l'Arquebisbat

Henar Moliner assegura que mai va veure Francisco Camps en les comissions d'organització 
14 maig 2019 14:27h
Moliner reconeix al jutjat que desconeix si la fundació era privada o pública, un fet que resulta determinant per a la investigació de les suposades irregularitats. / EFE  

VALÈNCIA. L'exsecretària general de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, Henar Moliner, ha atribuït les decisions executives i de contractació efectuades amb motiu de la visita del papa a València el 2006 a l'Arquebisbat de València.

Moliner ha declarat aquest dimarts com a investigada davant el jutjat d'instrucció número 5 de València, que investiga els suposats delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració en els referits contractes.

Segons han explicat a EFE fonts coneixedores de la seua declaració, Henar Moliner ha assegurat que ella va participar com a voluntària en l'organització d'aquesta trobada i que va ser reclamada per l'Arquebisbat en qualitat de voluntària per la seua experiència en assumptes de gestió i coordinació.

No obstant això, ha insistit que ella no va tindre mai capacitat executiva i que les decisions d'aquest tipus es prenien des de l'Arquebisbat de València. Sobre la naturalesa jurídica de la citada fundació, això és, el seu caràcter públic o privat –que determinaria les suposades irregularitats administratives–, Moliner ha explicat que ho desconeixia.

Preguntada sobre el paper que va jugar en aquesta organització l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l'exsecretària general de la Fundació ha assegurat que mai el va veure en les reunions de la comissió organitzadora.

Aquesta causa va ser oberta al juliol del 2016 i té el seu origen, en part, en una peça separada del cas Gürtel remesa a València pel jutjat central d'instrucció 5 de l'Audiència Nacional, si bé posteriorment va ser unida a una investigació oberta a l'empresa pública Vaersa relacionada amb la seua participació en la preparació de la visita del papa.

Cal recordar que aquest dimarts, 14 de maig, Juan Cotino ha obert el torn de declaracions dels huit investigats en aquest cas, que tancarà al juny l'expresident de la Generalitat Francisco Camps. L'exconseller ha lliurat al tribunal un informe pericial sobre la naturalesa de la citada Fundació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next