La Fiscalia investiga un pub de Benidorm que 'lloga' persones amb nanisme per a festes

El Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat ha portat els fets davant la Justícia perquè investigue si es tracta d'un delicte d'odi
19 maig 2019 19:01h
Imatge d'arxiu d'una discoteca. / EUROPA PRESS

MADRID. La Fiscalia d'Alacant investiga per un possible delicte d'odi un pub de Benidorm per oferir 'llogar' persones amb nanisme, segons ha confirmat a Efe el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi). Segons el delegat del Cermi per als Drets Humans, Jesús Martín, aquest local de la localitat turística alacantina oferia 'llogar' persones amb nanisme tant en un cartell a la porta, com en el seu compte de Facebook, notícia que ha publicat El País.

En tindre coneixement del cas, el Cermi el va posar en mans de la Fiscalia General de l'Estat, que ha obert diligències per a determinar si es tracta d'un delicte d'odi i l'ha traslladat a la Fiscalia d'Alacant, que ja ho investiga, tal com ha assenyalat Martín.

En opinió del membre del Cermi, es tracta "clarament" d'una vulneració de la llei general de discapacitat, que parla d'assetjament per raó de discapacitat, i de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. "Resulta trist i penós que el 2019 es facen pràctiques tan nocives com aquesta, que cosifiquen persones per raó d'una discapacitat o d'una característica corporal", ha assenyalat Martín.

Així mateix, ha abundat que davant aquestes circumstàncies, el Cermi sempre inicia els tràmits que l'Estat de dret posa a la disposició de la ciutadania per a protegir les persones amb discapacitat. "El nanisme és una discapacitat que continua fent riure i pràctiques com aquestes el que fan és aprofundir en l'estigma i estereotips i no desvincular la realitat d'èpoques ja molt passades com aquelles en què existia el bufó", ha lamentat.

next