L'històric triomf de Compromís a Alzira

Xavi Pérez, regidor electe de Compromís per Alzira
28 maig 2019 10:30h

Per primera vegada en la història de la democràcia a Alzira un partit nacionalista ha guanyat les eleccions municipals, una victòria treballada, dia a dia, durant quatre anys i que ha fet possible que la capital de la Ribera Alta siga hui un referent en modernitat i sostenibilitat, on s'han guanyat espais per als vianants i la consegüent reducció de vehicles als nostres carrers i barris.

Els resultats són molt clars i la ciutadania ha dit la seua: 8.033 vots, 9 regidors, i el 38% de vots per a la llista que encapçala l'actual alcalde, Diego Gómez, davant dels 5.376 sufragis del PP, que perd dos regidors. Per altra banda, el PSOE perd un regidor i Vox entra al consistori amb un edil.

És a dir, les polítiques municipals, liderades per Compromís en esta legislatura, han proporcionat a la nostra coalició 2.400 vots més que en les eleccions de 2015, fet que s'ha traduït en un increment de 3 regidors.

Estem molt contents, satisfets de la feina ben feta amb projectes com l'Anell Verd, els miradors del Xúquer, la construcció de la nova comissaria de la Policia Local, infraestructures contra inundacions, com el Canal de les Basses, la millora en instal·lacions esportives, el Casal Jove, la conversió en zona de vianants i la urbanització d'Hort dels Frares i Pérez Galdós o la millora de la mobilitat en la ciutat.

Alzira ara és una ciutat alegre, dinàmica, amb projecció econòmica i, en este sentit, fa uns dies la multinacional Ferrero Rocher anunciava que s'establia a Alzira comprant la majoria de les accions de la major fàbrica de gelats de l'Estat: l'antiga Avidesa. Este fet demostra que els empresaris confien en la capital de la Ribera Alta.

Per altra banda, en este mandat, s'ha reduït el deute 10 milions d'euros, i tot per la bona gestió dels recursos públics. També s'han fet polítiques inclusives i s'ha potenciat el Departament de Serveis Socials i de l'Agència IDEA, dinamitzadora en la creació de llocs de treball.

Però sens dubte, els ciutadans han eixit al carrer amb esdeveniments com el Nanofest, Art al Carrer, Somriu als Parcs o la Biosfira. La gent d'Alzira ha premiat estes polítiques per a les persones.

Mentre l'esquerra té un model ben clar, de ciutat de caire europeu que mira al futur, la dreta sembla, en molts aspectes, que encara no ha traspassat els Pirineus i s'ha quedat en el segle XX.

Tot i això, el nou equip de govern, amb sis cares noves, que es constituirà el pròxim 15 de juny, deurà donar un salt important perquè l'Illa del Xúquer conquerida per Jaume I fa 777 anys siga una ciutat homologable amb les dels països més avançats d’Europa.

Per últim, diria que la figura de l'alcalde Diego Gómez, la seua gestió i empatia, la seua implicació en la societat alzirenya, han fet possible esta victòria de Compromís a la capital de la Ribera Alta.

next