L'Hotel Gandía Palace assegura que no ha rebut cap sanció i que sols s'ha retardat "dies" en els pagaments

El ple del Consell va aprovar sancionar amb 100.006 euros l'empresa VERSUS ITALIA SL per un retard reiterat en l'abonament del salari als treballadors en els últims anys
13 setembre 2019 20:11h
L'empresa hotelera critica la difusió per part del Consell de la proposta de sanció, que considera "inusual i temerària perquè genera alarma social i empresarial a treballadors, famílies, clients i proveïdors, així com al pla de creixement empresarial". / DLV

VALÈNCIA. L'empresa VERSUS ITALIA SL, que gestiona l'Hotel Gandía Palace, ha assegurat que no li ha sigut notificada la sanció de 100.006 euros del Consell per reiterat retard en el pagament de salaris. A més, ha al·legat que el que s'ha produït és "un retard de dies".

El ple del Consell va aprovar divendres passat, 6 de setembre, una sanció de 100.006 euros a aquesta empresa per un retard reiterat en l'abonament del salari als treballadors en els últims anys, segons va anunciar la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu. En aquell moment va explicar que la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València va estendre acta d'infracció a l'empresa a l'abril per un retard en l'abonament del salari als treballadors.

L'hotel, en un comunicat, ha assegurat aquest divendres que no és cert que l'empresa haja impagat salaris als treballadors. En aquest sentit, ha subratllat que "retardar-se dies en el pagament de salaris no significa no pagar-los". "Estem parlant de dies", ha reiterat.

L'empresa explica que des de l'exercici 2009 fins a l'actualitat "mai" ha abaixat el sou als seus treballadors, ni realitzat cap ERO, ni tampoc ha externalitzat els serveis de cambreres de pisos ni restauració, de manera que els desenvolupa la plantilla de l'hotel.

VERSUS ITALIA SL ha tingut una reunió "d'urgència" amb els seus treballadors davant l'"alarma social" generada i els ha manifestat que l'empresa "està al corrent en el pagament de les nòmines respecte als seus treballadors".

L'empresa hotelera critica la difusió per part del Consell de la proposta de sanció, que considera "inusual i temerària perquè genera alarma social i empresarial a treballadors, famílies, clients i proveïdors, així com al pla de creixement empresarial". A més, denuncia que aquesta sanció "no és ferma ni esgota la via administrativa", i que "ni tan sols ha sigut informat el subjecte passiu denunciat, que s'ha assabentat l'empresa per la premsa, cosa que li ha causat greus perjudicis i indefensió, motiu pel qual ha posat aquest expedient en mans dels seus assessors legals i jurídics".

next