La liberalització de l'AP-7 estalviarà fins a 2.500 euros a cada transportista

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport lamenta la incertesa política, que genera "inseguretat en les empreses"
27 desembre 2019 11:17h
Entre altres millores que s'han produït enguany, la FVET assenyala la modernització de la gestió del transport. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport (FVET) ha destacat que la liberalització de l'AP-7 és "una de les notícies més positives d'enguany", ja que suposarà "un important estalvi per als transportistes, d'entre 2.000 i 2.500 euros per vehicle".

En un comunicat, la FVET ha destacat també els avanços que s'han produït en els projectes d'ampliació i accés nord al port de València, una infraestructura que per als empresaris del transport és "fonamental", així com les decisions judicials contràries al desviament obligatori a autopistes de peatge.

Entre altres millores que s'han produït enguany, han assenyalat la modernització de la gestió del transport, amb el document de control electrònic, el visat d'ofici i les noves instal·lacions de la FVET al centre de València.

Quant als serveis que ofereix la patronal als seus associats, s'ha destacat l'assessorament legal especialitzat en sancions de transport i trànsit, així com en matèria d'assegurances.

En el mateix comunicat, també han alertat dels aspectes negatius que s'han produït durant aquest any, com ara la incertesa política, que genera "inseguretat en les empreses". Això suposa una "greu deterioració" de la situació econòmica de les empreses del sector per desequilibri d'ingressos i despeses, en gran part produïts a causa de la negativa evolució del preu del combustible.

Les amenaces produïdes per l'aplicació de mesures de pagament per l'ús d'infraestructures, com ara els peatges més laxos o les eurovinyetes, han sigut uns altres dels assumptes negatius abordats, així com la falta de conductors i les mesures proposades per a pal·liar-la.

També s'han posat sobre la taula altres temes que preocupen el sector, com ara les condicions d'accés a la professió, la falta d'ajudes per a l'adquisició de vehicles pesants que consumisquen combustibles alternatius o les amenaces sobre l'ampliació de la massa màxima autoritzada de 44 tones.

next