L'incendi d'un teló del Teatre Principal d'Alacant obliga a desallotjar el Ballet Nacional

La intervenció dels bombers ha permés extingir el foc i ventilar el centre, de manera que l'actuació prevista per a aquest diumenge no s'ha vist afectada
24 febrer 2019 18:10h
Les flames s'han produït en el motor elèctric que s'utilitza per a moure el teló. / AJUNTAMENT D'ALACANT

ALACANT. Els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) han acudit a extingir un incendi de caràcter elèctric que ha tingut lloc al Teatre Principal i que s'ha originat en el motor que s'utilitza per als telons. En el moment del succés, es trobava assajant el Ballet Nacional per a la funció d'aquesta vesprada, per la qual cosa han hagut de ser desallotjats, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant.

El SPEIS ha rebut l'avís passades les 14.15 hores i fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat dues dotacions completes amb deu efectius de bombers i dues patrulles de la Policia Local d'Alacant, que han coordinat els talls del carrer, han abalisat el perímetre i han evacuat tots els que es trobaven a l'interior.

Els bombers han començat a treballar en dos equips per a aconseguir localitzar el focus de l'incendi i han trobat la part de l'escenari afectada pel fum però sense que es localitzaren les flames. Segons el SPEIS, després d'una profunda inspecció de tot el Teatre, els bombers han aconseguit localitzar el focus de l'incendi i la zona afectada, que estava situada en la part tècnica posterior de l'escenari. El foc s'havia originat per motius elèctric en el motor que s'utilitza per a controlar els telons.

Així, una vegada localitzat, s'ha desconnectat el motor i s'ha extingit, i, amb posterioritat, els bombers han treballat en les tasques de ventilació amb els grups de pressió positiva. En total, la intervenció ha durat una hora i mitja i s'ha deixat accedir les persones que actuaran aquesta vesprada al Teatre.

next