La línia 9 de l'EMT arriba a Sedaví i a Forn d'Alcedo

El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest 28 de març l'ampliació del servei de la línia 9
28 març 2019 17:42h

VALÈNCIA. La línia 9 de la xarxa d'autobusos de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València ampliarà el seu recorregut per a donar servei a Sedaví i entrarà, a més, a Forn d'Alcedo.

El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dijous, 28 de març, per unanimitat, el conveni de col·laboració amb l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), l'Ajuntament i la Diputació de València per a ampliar el recorregut de la línia 9 i així donar servei a la localitat de Sedaví, en l'àrea metropolitana de la ciutat, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Durant el ple, el regidor de Ciutadans Narcís Estellés ha titllat d'"electoralista" aquest acord i ha demanat explicacions sobre la "destinació dels diners de l'ATM, ja que, per exemple, aquest servei es durà a terme amb finançament de l'administració provincial". Per la seua part, el regidor popular Alberto Mendoza ha lamentat que l'equip de govern ha esperat "massa temps" per a impulsar aquesta iniciativa que permetrà que l'EMT col·labore amb Sedaví "fins que l'ATM desenvolupe el seu treball com correspon".

Sobre aquest tema, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que la Diputació de València, segons l'esmentat conveni, col·labora amb 350.000 euros per a allargar l'itinerari de la línia 9, que també permetrà l'entrada a Forn d'Alcedo. "No comptem amb l'ajuda de l'administració estatal per a donar-li un futur a la millor empresa de transport urbà", ha afegit.

A més, ha posat en valor l'esforç i treball desenvolupat fins a arribar al conveni, un acord similar a l'establit amb altres localitats com Paterna, Vinalesa, Montcada i Alboraia.

next