Lladró anuncia un procediment d'acomiadament col·lectiu

L'empresa de figures de porcellana va començar un procés d'ERO temporal de 123 dies el 19 d'octubre
25 març 2019 13:06h
L'aplicació d'aquesta mesura afectarà les 4 empreses que conformen el grup empresarial. / EFE

VALÈNCIA. La direcció de la firma de figures de porcellana Lladró ha comunicat aquest dilluns als membres del comité d'empresa i a les seccions sindicals "la necessitat d'obrir un període de consultes i negociació per a la realització d'un procediment d'acomiadament col·lectiu".

Segons un comunicat de Lladró, l'aplicació d'aquesta mesura afectarà les 4 empreses que conformen el grup empresarial. "En un entorn en què resulta imprescindible millorar la competitivitat de la companyia, es fa necessari reorganitzar el treball i ser més eficients a nivell operatiu", afig la nota.

Amb aquest objectiu, en un termini màxim de set dies quedarà constituïda la comissió negociadora dels treballadors de l'empresa i començarà el període de consultes dilluns que ve, 1 d'abril, període que s'estendrà al llarg d'un mes. El passat 21 de febrer Lladró va decidir agrupar els dies d'aplicació de l'expedient de regulació temporal d'ocupació en eixe mes per a poder atendre el pic de producció que s'esperava que es produïra a partir de març amb les comandes de les seues novetats, segons va argumentar aleshores l'empresa.

L'expedient de regulació temporal d'ocupació de Lladró s'aplicava durant 123 dies, entre el 19 d'octubre del 2018 i març del 2020 i afectava 270 empleats de tres empreses del grup.

L'empresa va posar en pràctica aquesta mesura davant la necessitat de no incrementar els nivells de producte emmagatzemat i compassar l'oferta a la demanda i va assegurar llavors que es continuaria invertint en creativitat, màrqueting, obertura de nous canals i desenvolupament de noves línies de producte en la seua tasca per la diversificació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next