El jutge decreta llibertat sense fiança per a Puigdemont i li permet eixir de Bèlgica si demana permís

El tribunal belga pregunta al Suprem per la immunitat del líder de JxCat i el jutge Llarena respondrà "immediatament" que no
18 octubre 2019 11:52h
Fonts del Suprem ja han informat que el jutge Pablo Llarena té previst respondre "de forma immediata" que no hi ha immunitat per a Puigdemont perquè "no ha acatat la Constitució espanyola davant de la Junta Electoral" i perquè "no ha pres possessió de l'escó".ACN, NATÀLIA SEGURA

BRUSSEL·LES (ACN). Un jutge de Brussel·les ha decretat llibertat sense fiança i amb la possibilitat d'eixir de Bèlgica amb permís per a Carles Puigdemont després d'una vista celebrada aquest divendres. 

Les autoritats belgues han preguntat al Tribunal Suprem sobre la immunitat del líder de JxCat, com a electe al Parlament Europeu, ja que l'expresident ha al·legat que va ser escollit pels votants catalans. De fet, fonts del Suprem ja han informat que el jutge Pablo Llarena té previst respondre "de forma immediata" que no hi ha immunitat perquè "no ha acatat la Constitució espanyola davant de la Junta Electoral" i perquè "no ha pres possessió de l'escó".

"He comparegut davant del jutge i ara mateix ha fixat les condicions de la meva llibertat, sense fiança, amb la possibilitat de sortir del país amb el seu permís, fixant la residència on la tinc i estant a disposició quan sigui requerit perquè ara comença el procés que haurà de decidir sobre la petició", ha afirmat Puigdemont als periodistes.

L'advocat Gonzalo Boye ha assegurat que, de moment, no tenen informació sobre la qüestió de la immunitat, però espera que en els "pròxims dies es clarifiqui una mica el dossier" pels "errors" que té l'euroordre de Llarena. Boye confia que aquesta vegada la justícia belga puga entrar en el fons del cas i que puguen acabar dictant una sentència. "Sempre hem estat a disposició de la justícia imparcial", ha reblat.

Situació a Catalunya

Preguntat pels enfrontaments i aldarulls dels darrers dies a Catalunya, Puigdemont ha afirmat que porta "força hores desconnectat", ja que es va posar a disposició de la justícia belga dijous al matí. "La meva experiència és que en els anys de les grans manifestacions no hi ha hagut mai cap incident", ha reblat.

Davant la insistència dels periodistes sobre si condemnava la violència, Puigdemont ha dit que no és "ambigu". "Sempre condemnaré tota la violència", ha assegurat.

Preguntat sobre la seua vinculació amb el Tsunami Democràtic, Puigdemont ha negat que hi estiga connectat "directament o indirectament" i no sap qui ha organitzat el moviment. Tot i això, ha assegurat que els hi dona suport.

next