Llíria i Godella alternaran l'Alcaldia entre PSPV i Compromís per a garantir un govern d'esquerres

Al municipi del Camp de Túria és la primera vegada en la democràcia que repeteix dues legislatures seguides un executiu progressista
15 juny 2019 17:34h
El socialista Manuel Civera començarà la legislatura ostentant l'Alcaldia de Llíria mentre que Eva Sanchis, de Compromís, serà l'alcadessa de Godella durant els dos primers anys. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Llíria, al Camp de Túria, i Godella, a l'Horta Nord, han optat per la fórmula d'alternar l'Alcaldia de cadascun dels municipis entre el PSPV i Compromís –amb dos anys de mandat per a cada partit– per a garantir la continuïtat d'un govern d'esquerres als respectius municipis.

El socialista Manolo Civera ha sigut reelegit alcalde de Llíria en el ple de constitució de l'Ajuntament celebrat aquest dissabte i compartirà, en aquesta legislatura, l'Alcaldia amb el candidat de Compromís-MOVE, Joanma Miguel, que assumirà la vara de comandament en la segona part del mandat després de l'acord aconseguit per les dues formacions polítiques.

En el ple constituent, Civera ha rebut els vots favorables dels onze regidors dels grups municipals PSOE i Compromís-MOVE. També ha presentat la seua candidatura a l'Alcaldia el cap de llista del Partit Popular, Reme Mazzolari, que ha comptat amb el suport dels nou regidors del seu grup, mentre que l'únic edil de Ciutadans, José Antonio Fombuena, s'ha votat a ell mateix.

En el cas del municipi del Camp de Túria "és la primera vegada en la història democràtica que un govern progressista repeteix dues legislatures seguides", ha destacat el socialista Manuel Civera.

Godella, al seu torn, ha optat per la mateixa fórmula, de manera que Compromís i el PSPV governaran a la localitat dos anys cadascú. Així doncs, aquest dissabte la candidata de Compromís, Eva Sanchis, ha aconseguit la majoria absoluta per a continuar sent, durant els pròxims dos anys, l'alcaldessa de Godella. 

En la segona meitat de legislatura la succeirà en el càrrec Teresa Bueso, la cap de llista del PSPV, gràcies a un acord al qual han arribat les forces d'esquerra, amb el suport d'Unides Podem-Esquerra Unida, que ha decidit mantindre's en l'oposició, ha recordat el consistori en un comunicat.

En la votació a l'Alcaldia, José María Musoles, candidat del PP, ha obtingut cinc vots; mentre que Javier Beltrán, de Ciudadanos, n'ha tret tres. Així, amb una Alcaldia rotatòria de dos anys per a Compromís i dos anys per al PSPV, ha quedat configurada la nova corporació de l'Ajuntament de Godella.

next