Llum verda al condicionament de La Farinera i la conversió en zona de vianants de l'entorn de Sant Pere Nolasc

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat també el nomenament de 28 nous agents de Policia Local
13 desembre 2019 20:01h
El vicealcalde, Sergi Campillo, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, han explicat que l'edifici de La Farinera es destinarà a usos d'innovació i emprenedoria. / AJUNTAMENT VALÈNCIA

VALÈNCIA (EP). La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres la conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de Sant Pere Nolasc, que complementa l'anunciada reforma del mercat. El vicealcalde, Sergi Campillo, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, han informat que també s'ha donat llum verda al condicionament de l'edifici de La Farinera per a usos d'innovació i emprenedoria.

En el cas de La Farinera, s'ha aprovat contractar el projecte d'execució de les obres d'equipament, instal·lacions i habilitació, segons ha informat la vicealcaldessa Sandra Gómez. L'import destinat a aquesta actuació ascendeix a 4.192.988,81 euros (amb IVA) i el termini per a portar-la a terme és de 16 mesos. Gómez ha destacat la importància d'aquesta actuació en l'antiga farinera situada en el districte de Poblats Marítims.

La intervenció afecta a una parcel·la amb una superfície construïda total és de 5.341,43 metres quadrats, que forma part de l'actuació integrada 'Camí Profund del Grau'. L'edifici de La Farinera Llevantina va ser projectat l'any 1922 i va tancar definitivament al desembre del 2007.

Després d'una intervenció d'urgència per part de l'Ajuntament, es va procedir a desenvolupar un projecte de consolidació estructural. A més del seu ús per a activitats relacionades amb la innovació i l'emprenedoria, està previst que les plantes altes de l'edifici s'assignen a l'Àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica. 

Sant Pere Nolasc

Així mateix, s'ha aprovat adjudicar el contracte per a l'execució de les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de Sant Pere Nolasc. Aquestes obres tindran una duració de tres mesos i un pressupost de 296.575,15 euros (amb IVA).

La vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, ha recalcat que aquests treballs complementen el projecte per a la rehabilitació del Mercat de Sant Pere Nolasc, presentat aquest mateix mes pel regidor de Mercats, Carlos Galiana, amb un pressupost de 700.000 euros.

Les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de la plaça Sant Pere Nolasc pretenen convertir aquesta zona en "un espai de convivència compatible per a la ciutadania". Aquesta conversió en zona de vianants afecta els carrers Convent, Mateu Escrivá i Santa Isabel.

També el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, s'ha referit a un acord que té relació amb els mercats municipals: la contractació de la substitució del sistema de climatització del mercat de Castella per un import de total de 672.915,63 euros (amb IVA). El termini per a aquesta substitució, a partir de la data d'adjudicació, és de 60 dies.

Aquesta substitució millorarà les instal·lacions del Mercat de Castella en aspectes com la refrigeració, la calefacció i la ventilació, i "permetrà un millor servei als ciutadans", ha assegurat Campillo. A més, la substitució dels equips suposarà un estalvi energètic i un millor funcionament de les instal·lacions.

Policia Local i Bombers 

D'altra banda, s'ha aprovat el nomenament de 28 nous agents de Policia Local. La regidora Sandra Gómez ha informat també de l'acord per a l'ocupació i posada en servei del Parc de Bombers de l'Oest, que ha romàs tancat quasi cinc anys.

Per a posar-lo en funcionament de nou era necessari escometre una sèrie d'obres, ja que presentaven un alt grau de deterioració per falta d'ús. Al febrer del 2019 la Junta de Govern va adjudicar el contracte d'obres per 447.300,70 euros i un termini d'execució de cinc mesos.

L'edifici del Parc de Bombers Oest es troba al carrer Músic Ayllón, al barri de Tres Forques. Sandra Gómez ha destacat que la seua entrada en servei permetrà millorar l'atenció que presta el Cos de Bombers en tots els barris de València.

next