El 'lobby' europeu del Corredor Mediterrani celebra una cimera al Port de Castelló de la Plana per a reivindicar la connexió ferroviària

La trobada impulsada per FERRMED s'orienta a analitzar les infraestructures ferroviàries de les zones portuàries 
20 maig 2019 18:43h
La cimera tindrà lloc al Port de Castelló de la Plana el proper 3 de juliol i està previst que assistisquen totes les Autoritats Portuàries associades al 'lobby' europeu. / EUROPA PRESS-ARXIU 

CASTELLÓ DE LA PLANA. El port de Castelló de la Plana serà seu d'una cimera reivindicativa sobre el Corredor Mediterrani impulsada per FERRMED, que se celebrarà el pròxim 3 de juliol després que l'Ajuntament de Castelló de la Plana i l'Autoritat Portuària de la ciutat feren una petició conjunta perquè la capital de la Plana Alta acollira la jornada.

Totes dues institucions s'han referit a la necessitat d'unir esforços per a aconseguir que aquesta infraestructura es culmine com més prompte millor "per a avançar en la senda del creixement de Castelló i el seu entorn".

El president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo, va traslladar a la junta directiva del lobby europeu FERRMED la importància de celebrar aquesta trobada al Port de Castelló de la Plana (PortCastelló), atés que "els ports són clau per al tràfic de mercaderies per ferrocarril, ja que el 80% de les importacions i el 60% de les exportacions es realitzen pels ports", ha dit.

Francisco Toledo ha recordat que l'Estat "es troba a la cua de transport de mercaderies per ferrocarril, amb solament un 5% del transport terrestre, mentre que la mitjana de la Unió Europea és del 18%". "Aquesta enorme diferència es paga amb majors costs logístics per a les empreses, major cost energètic, major factura del petroli i majors costs ambientals que acabaran repercutint en el transport", ha afegit Toledo.

A més, l'Autoritat Portuària ha recordat l'aposta de PortCastelló per la connexió ferroviària, amb inversions previstes de més de 60 milions per a millorar la connectivitat per ferrocarril.

D'altra banda, l'alcaldessa en funcions de la ciutat de la Plana, Amparo Marco, ha afirmat que "Castelló és una ciutat amb molt de present i un brillant futur on infraestructures com el corredor faran que les empreses siguen més competitives".

Marco ha afegit que "la culminació del corredor se sumarà a la nova zona logística plantejada en el nou Pla General de Castelló i a l'estació intermodal a l'entorn del port; totes elles infraestructures que serviran per a impulsar l'activitat portuària i per a generar riquesa".

La jornada estarà centrada específicament en la connectivitat ferroviària dels enclavaments portuaris i hi participaran representants dels ports associats a FERRMED, entitat que té com a objectiu unir Europa de nord a sud mitjançant un corredor ferroviari que connecte les zones de major activitat econòmica i logística potenciant especialment les connexions de ports.

next