Malta permet desembarcar les 356 persones rescatades per l'Ocean Viking

França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania acolliran els migrants que estan a bord del vaixell de Metges Sense Fronteres i SOS Méditerranée
23 agost 2019 12:42h
Aquest dijous, les dues ONG denunciaven el deteriorament de la salut mental dels migrants i asseguraven tindre aliments només per cinc dies més, per la qual cosa consideraven que la situació era ''inhumana''. / MSF/HANNAH WALLACE BOWMAN

VALÈNCIA. Les 356 persones rescatades per l'Ocean Viking podran xafar terra després de 14 dies en l'embarcació. El primer ministre de Malta ha anunciat aquest divendres per Twitter que autoritza el desembarcament dels migrants a bord del vaixell de Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée. Ho fa després d'un debat amb la Comissió Europea i amb diversos estats membre, segons informa en la mateixa xarxa social, i amb l'acord que totes aquestes persones seran "reubicades". "Cap es quedarà a Malta", ha conclòs.

Concretament, seran França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania els sis països europeus que acolliran els migrants. Malta, per la seua banda, els traslladarà en vaixells de la seua armada fora d'aigües territorials i els durà a terra ferma. 

Aquest dijous, les dues ONG denunciaven el deteriorament de la salut mental dels migrants i asseguraven tindre aliments només per cinc dies més, per la qual cosa consideraven que la situació era ''inhumana''. 

L'Ocean Viking va realitzar quatre rescats aquest agost. Des d'aleshores, esperava entre Itàlia i Malta que algun país l'autoritzara a desembarcar els migrants a bord del vaixell.

next