"Les mamelles les tens igual de dures?": Sanitat expedienta un metge per assetjar una pacient

El facultatiu denunciat és Vicente Manuel Roglá, número tres de la candidatura de Vox a les Corts
18 abril 2019 11:10h
Fonts de la Conselleria han confirmat a EFE l'obertura d'un expedient disciplinari que en aquests moments es troba en tramitació. / CONSELLERIA DE SANITAT

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat ha obert un expedient disciplinari al metge d'atenció primària de Xelva (la Serrania) Vicente Manuel Roglá, número tres de la candidatura de Vox a les Corts, després de la denúncia per assetjament presentada contra ell per una pacient el 2018.

Fonts de la Conselleria han confirmat a EFE l'obertura d'un expedient disciplinari, que en aquests moments es troba en tramitació, per part de l'Alta Inspecció Sanitària després d'una queixa presentada per una dona al Servei d'Atenció i Informació al Pacient (SAIP) del centre de salut de Xelva.

Aquestes fonts no han precisat el contingut de la queixa, però segons avança aquest dijous l'edició valenciana d'eldiario.es, l'afectada va posar una denúncia davant la Guàrdia Civil i Sanitat després d'acudir el passat 18 de novembre al centre de salut de Xelva per una erupció cutània a la cintura.

El mateix mitjà assenyala que, segons la versió de la pacient, després de palpar-li la zona lesionada el metge li va dir: "Estàs molt dura, vas al gimnàs? Les mamelles les tens igual de dures? Portes sostenidor?".

La denunciant, afegeix, va dir sentir-se "bruta i humiliada" per les paraules del metge i va afirmar sentir por davant la possibilitat de tornar a ser atesa per aquest facultatiu.

Segons eldiario.es, Sanitat va respondre a la queixa amb un escrit datat del 19 desembre on es disculpa "pels inconvenients patits" i explica que "el doctor va tractar de rebaixar la seua preocupació amb diferents frases deduint que s'hauria produït una mala interpretació de les seues paraules" i que demana "disculpes per això".

Des de Vox han assenyalat a EFE que la notícia publicada aquest dijous "fa referència a una denúncia basada en uns fets que són completament falsos, que atempten contra la dignitat personal i professional del candidat, que no sap el vertader motiu pel qual s'ha presentat aquesta denúncia i està completament perplex". "L'assumpte està en mans dels advocats", han afegit des de la formació política.

Per part seua, fonts del Col·legi de Metges de València han informat a EFE que en aquesta entitat no ha entrat cap reclamació, denúncia o queixa per part de la pacient i que tampoc han sigut informats per part de la Conselleria de Sanitat de l'obertura de l'expedient disciplinari al facultatiu.

next