Manel Martínez també dimitirà d'alcalde de la Vilavella per les gravacions en què pressiona una regidora del PP

L'actual primer edil va pressionar Inma Traver amb la possibilitat que ella poguera perdre el seu treball en l'àrea de restauració arqueològica de la Diputació de Castelló
31 juliol 2019 10:48h
Martínez va ser nomenat alcalde gràcies a l'abstenció d'un regidor del PPCV. / IMATGE D'ARXIU 

VALÈNCIA. L'alcalde de la Vilavella (la Plana Baixa), Manel Martínez, té previst dimitir aquest dimecres com a primer edil de la localitat després de presentar aquest dimarts la seua renúncia al càrrec de diputat provincial en haver transcendit fragments d'una conversa personal que va mantindre amb una regidora del PP en aquesta localitat, Inmaculada Traver, en què la pressionava perquè afavorira el seu nomenament com a alcalde.

Segons la conversa, publicada per El Mundo i que es va produir abans del ple d'investidura, Manel Martínez va pressionar Inma Traver amb la possibilitat que ella poguera perdre el seu treball en l'àrea de restauració arqueològica de la Diputació de Castelló.

Així, l'encara alcalde indicava a Traver en aquesta conversa: "Ja t'ho vaig dir el dia que parlàrem a l'ajuntament: si poguérem arribar a una forma d'enteniment, et podria garantir quatre anys més de treball ací". "Si d'alguna forma poguérem arribar a un acord, jo podria fer alguna cosa per tu"; "es farà molta neteja... O t'acostes a bon arbre o te'n vas fora, i jo t'estic donant aquesta possibilitat", i "què et suposa a tu deixar-nos governar" són alguns dels fragments de la conversa. 

Manel Martínez va accedir a l'Alcaldia de la Vilavella després de no acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal el candidat popular a l'Alcaldia, Abelardo Zaragoza, al qual el PPCV li va demanar que retornara la seua acta com a regidor per incomplir el compromís que va signar en el seu moment amb el partit en presentar la seua candidatura.

Segons van informar fonts del PPCV, Zaragoza no va acudir al ple de constitució de la nova corporació municipal, de manera que va facilitar que governara en la localitat el PSPV amb cinc regidors. El PPCV i Independents per la Vilavella havien arribat a un pacte per a governar, ja que els quatre regidors populars i els dos de la formació d'independents sumaven la majoria absoluta.

Dimissió diputat provincial

Respecte a la dimissió de Manel Martínez, el grup socialista a la Diputació va apuntar aquest dimarts en un comunicat que, malgrat que és una conversa "personal i informal" en el curs de les reunions normals que es realitzen entre els diferents grups abans de constituir un ajuntament i gravada sense el consentiment de Manel Martínez, entenen que algunes de les coses que allí es recullen "no són acceptables".

A més, va assenyalar que Manel Martínez ha reconegut "totalment el seu error" i que, "per a no danyar de cap manera a la institució", ha posat el seu càrrec a la Diputació a la disposició del president José Martí, que ha acceptat la seua dimissió.

Els socialistes agraeixen la "bona labor" exercida fins ara per Manel Martínez. "El nostre objectiu és canviar la manera en què la ciutadania veu la Diputació. Martínez ho sap i per això ha presentat immediatament la dimissió, gest que l'honra i que agraïm, i que posa de manifest el valor que té la Diputació per a tots, perquè la institució i la seua labor és el més important".

Finalment, des del grup socialista es va destacar que "el PSPV sempre dona exemple. Sempre és el primer partit a respondre i, al contrari que la resta de partits, sempre respon de manera ràpida. Sense embuts ni dilacions".

next