Manel i Second amb l'Orquestra de València, els plats forts d'un Deleste amb més de 3.000 assistents 

El festival es consolida com una cita que no es poden perdre els amants de la música de qualitat i de les propostes sonores sorprenents
/
10 novembre 2019 11:32h
El grup Manel presenta el seu cinqué disc en la huitena edició del Deleste. / S.P.

VALÈNCIA. 11.30h. Les portes del Deleste s'obrin i la gent comença a entrar-hi. A poc a poc, amb calma, el recinte preparat a les portes del Palau de la Música es va omplint de gent preparada per a gaudir d'una jornada de 12 hores de música. 

En un ambient tranquil i pausat, Ferran Palau obri el festival. Amb la seua música calmada, encisa els més matiners del dia. Acaba entre rialles demanant a la gent que plegue del Deleste i l'acompanye al bolo que té a Benidorm.

Tot seguit arriba el torn de The New Raemon i Paula Bonet, un espectacle pràcticament inèdit –sols es farà en la gira d'aquest disc del grup– que deixa la gent meravellada. Ramón, el cantant, realiza un espectacle irònic en què quasi passa més temps rient-se d'ell mateix – "ara tocarem una cançó del nostre tercer disc, que fou un fracàs comercial però que a nosaltres ens encanta– i de com les seues cançons són més tristes que alegres que no pas cantant. I ho fa, sempre, acompanyat de les fantàstiques il·lustracions de Paula Bonet, que, lluitant contra el vent, demostra una vegada més el seu talent al so de la música dels The New Raemon. 

The New Raemon actua acompanyat de les fantàstiques il·lustracions de Paula Bonet. / MARÍA VISUALS

Nøgen són els encarregats de tancar el torn de matí, que deixarà pas a la vesprada a Alavedra, Mueveloreina i Pony Bravo, amb cada vegada més gent que s'aplega al Deleste preparada per a gaudir de la resta del dia. 

A les 21.30h de la nit, mitja horeta més tard de l'hora prevista, arriba el torn d'una de les actuacions més esperades: Second amb l'Orquestra de València, dirigida per Daniel Abad Casanova. Quan sonen els primers acordes, el públic embogeix. Una hora i escaig d'espectacle de fusió entre la música simfònica i el pop rock que fa que els assistents al Deleste s'entreguen amb tota l'energia que tenen. Rius i rius de persones botant al ritme del grup murcià, que es deixa l'ànima, els pulmons, la gola, les cames... durant tot l'espectacle. Per la seua banda, l'Orquestra de València també rep moltíssim de suport; especialment, el director, que rep víctors del públic durant tota l'hora. 

  Second amb l'Orquestra de València, dirigida per Daniel Abad Casanova. / S.P.

I, finalment, els Manel. L'actuació més esperada. La presentació del seu cinqué disc. El grup català ix a l'escenari i el públic s'entrega. Més de 3.000 persones entonen les cançons noves i velles d'un grup ja consolidat en el panorama de la música en català. Un hora i mitja de genialitat sobre l'escenari que no es veu enterbolida ni tan sols quan, en els bisos, Guillem –el cantant principal– no es troba còmode amb la cançó Les estrelles i demana disculpes: "Ho sento. És el primer concert de la gira. Aquestes coses poden passar. Havíem d'acabar el concert amb aquesta cançó però no ens surt com voldríem. La propera vegada que vinguem, la cantarem". La reacció del públic, aplaudiments i molt de suport. El moment de 'desànim' s'oblida de seguida amb un final de concert amb Sabotatge que fa que la gent plegue a casa eufòrica. 

Una huitena edició del festival tardorenc de València que, com afirma l'organització, manté la seua aposta per la comoditat dels espectadors, el so cuidat, laforament limitat i  el no solapament entre concerts, i que s'aferma com una cita que no es poden perdre els amants de la música de qualitat i de les propostes sonores sorprenents.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next