L'edició del 2019 deixa una Marató de València de rècord

La carrera es converteix en la sisena més ràpida del món i bat les seues marques en la categoria femenina i masculina. L'atleta ugandés Joshua Cheptegei depassa el rècord del món de 10K
1 desembre 2019 11:15h
El corredor africà és l'actual campió del món de camp a través i dels 10.000 metres en pista. / EFE JUAN CARLOS CÁRDENAS

VALÈNCIA. La Marató de València Trinidad Alfonso EDP s'ha situat com la sisena més ràpida del món i ha batut els seus rècords. La marca que ha aconseguit l'atleta Kinde Atanaw Alayew, que ha superat els 43 quilòmetres en 2 hores 3 minuts i 51 segons, suposa un nou rècord per a la prova. En el cas de les dones, l'atleta Roza Dereje també ha rebaixat el rècord femení en entrar a la meta en 2 hores 18 minuts i 30 segons. 

Mentre discorria la Marató, l'atleta ugandés Joshua Cheptegei ha batut el rècord del món de 10K a València, una carrera que se celebra de manera paral·lela, amb un temps oficial de 26 minuts i 38 segons. El corredor africà, que és l'actual campió del món de camp a través i dels 10.000 metres en pista, ha fet una carrera espectacular en la qual ha fulminat la plusmarca mundial que des de l'any 2010 tenia el kenià Leonard Patrick Komon, amb 26 minuts i 44 segons marcats en la 10K d'Utrech. 

En la Marató, que ha començat a les 8.30h, han participat més de 25.000 corredors, als quals se sumen els 7.000 de la 10K. Alguns exesportistes olímpics espanyols també han format part d'aquest esdeveniment anual que compleix la seua 39a edició. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next