La Marató de València deixarà un impacte econòmic de 18 milions d'euros a la ciutat 

L'esdeveniment generarà més de 165.000 pernoctacions hoteleres a València durant el cap de setmana i una ocupació que superarà el 94%
26 novembre 2019 18:46h
El balcó de l'Ajuntament lluirà aquest dimecres i edijous una pancarta commemorativa d'aquesta nova edició de la Marató. / AJUNTAMENT DE VAlÈNCIA

VALÈNCIA (EP). La 39a edició de la Marató de València Trinidad Alfonso EDP, que se celebra aquest diumenge 1 de desembre, deixarà un impacte econòmic de 18 milions d'euros a la ciutat, una quantitat que multiplica per quatre l'import del pressupost invertit. Així ho ha donat a conéixer aquest dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. 

L'alcalde ha fet una crida a la ciutadania a participar en la prova i ha apuntat que la Marató "cada vegada entronca més clarament amb el gir que està donant València". "Compartim els objectius de continuar millorant, i segur que aquesta nova edició permetrà que als carrers i places de la nostra ciutat es gaudisca, com sempre fem, de manera oberta, saludable i solidària", ha subratllat el primer edil. 

Acompanyat del regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, i de la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, l'alcalde de València ha presentat les dades d'impacte turístic de la carrera. L'alcalde ha detallat les fites de la prova en els últims anys: el rècord d'Espanya de corredors inscrits i arribats a meta; l'objectiu de ser una de les 10 millors maratons del món; l'Etiqueta d'Or de la IAAF el 2016, i arribar a ser una de les cinc més ràpides. L'alcalde també ha avançat la data prevista per a la convocatòria del pròxim any: el 6 de desembre. 

Per a Emiliano García, la cita és l'"element clau en l'aposta per posicionar a València com a destinació turística i per la desestacionalització", i ha destacat iniciatives com la polsera Marató València, que facilita als participants l'accés a museus i activitats turístiques. De fet, aquest esdeveniment deixarà més de 165.000 pernoctacions hoteleres a València durant el cap de setmana i una ocupació que superarà el 94%. 

El balcó de l'Ajuntament lluirà aquest dimecres i dijous una pancarta commemorativa d'aquesta nova edició de la Marató. En aquesta ocasió s'espera la participació de 25.000 corredors, entre ells un centenar d'atletes d'elit, i 7.000 més que prendran part en la carrera de 10 quilòmetres (10K). 

Del total de les persones corredores, un 39% són estrangeres (13.000, 2.000 més que l'any passat), de 101 nacionalitats; el 27% són valencians, i el 34% procedeixen de fora de l'autonomia. 

Per darrere dels corredors espanyols, el país amb major participació és de nou Itàlia, amb 2.332 corredors. El segueixen França, amb 2.181, i el Regne Unit, amb 1.196. Entre el centenar de nacionalitats hi ha participants de Swazilàndia, Nepal o Ciutat del Vaticà, que corre amb l'Athletica Vaticana. 

Ribó ha destacat que en la Marató de València de l'any passat es van aconseguir les millors marques obtingudes mai en sòl espanyol, tant en categoria masculina com en femenina. "Esperem que se superen aquest diumenge", ha explicat.  

Per primera vegada, la prova partirà des d'una plaça del barri de Montolivet que des de fa poc més d'un mes porta el nom, precisament, de plaça de la Marató.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next