Diari La Veu del País Valencià
Empar Marco aspira a seguir un mandat més en À Punt i poder consolidar el projecte

VALÈNCIA. La directora d’À Punt, Empar Marco, ha estat dos anys arrancant el projecte i considera que hi ha hagut poc recorregut, per això necessita una consolidació i li agradaria estar un temps més al capdavant, “però tampoc molt, que això crema molt”.

Assegura que no té interés personal a renovar el mandat, però li agradaria que el projecte es consolidara i, fins i tot, no li importaria no seguir i que es quedara el seu equip, perquè no té cap afany de protagonisme, ha assenyalat en una entrevista a Europa Press.

Després d’un període d’arrancada i un any d’emissions, fa un balanç positiu de la televisió pública, que qualifica de “molt digna”, amb totes les finestres obertes: la tele, la ràdio, la web i les xarxes socials. És un projecte “culte, en valencià, vertebrador de la realitat de la Comunitat i que ha aconseguit fer visibles als valencians, fora i entre ells”. Ha destacat com és d’important tindre un espai que done visibilitat per a transmetre la “importància i l’honorabilitat” que correspon.

Marco, que ha subratllat que han passat “d’allò urgent a allò important”, ha recordat que À Punt és una plataforma multimèdia, “un model nou; ni un Canal 9 ni una TV3”. Això ha permés aconseguir una cosa que “envegen” altres televisions autonòmiques i és “haver aconseguit un perfil d’audiència de gent jove entre 30 i 40 anys, mentre que el de la resta és de 65 anys, “això vol dir que hi ha recorregut”, ha indicat.

El consum hui dia està molt fragmentat i els joves entren principalment per Youtube, per web o per xarxes socials. En l’últim rànquing de trànsit de web que mesura les autonòmiques de setembre del 2018 a juny d’enguany, À Punt ocupa el primer lloc amb un 20,9%, ha destacat Marco, que ha apuntat que en visites mensuals està en la sisena posició, amb 444.000 i un creixement de 59.800.

Per això, quan es parla d’audiència, critica que es fixen només en les dades de Kantar, una multinacional que té l’exclusiva per a mesurar, perquè “no solament és això”. “Això està fet per a Antena 3 i Telecinco”, ha assenyalat. “À Punt no és una televisió, és una plataforma multimèdia i, per tant, cal mirar mètriques digitals”, ha asseverat.

En aquest sentit ha explicat que les audiències que es realitzen es basen en 392 mesuradors, dels quals el 61% estan en llars on es parla el castellà i el 79% en cases on no hi ha xiquets i, malgrat això, els informatius tenen quasi sempre un 6% d’audiència i han arribat a tindre’n un 10%, ha destacat.

Marco ha assenyalat que les crítiques per la baixa audiència no estan “fonamentades en la realitat” sinó que són “interessades”. “Les crítiques interessades passaran i el que es quedarà és el treball ben fet”. Així mateix, ha explicat que han anat creixent a poc a poc, com diu el contracte programa i “no es pot pensar que, amb el consum que hi ha ara, aparega una tele i acapare audiència”.

Atacs interessats

Quant a l’avaluació a la qual s’ha hagut de sotmetre recentment, en un “experiment” pel qual, per primera vegada es valora una entitat pública, no ha volgut valorar-la. “No ho valoraré, el Consell Rector fa el que pot. No valoraré algunes intencions”, ha insistit.

No obstant això, ha explicat que s’ha contractat una empresa externa, pagada amb diners públics, que ha fet una avaluació “molt bona” sobre ella amb fortaleses en tots els ítems menys en un d’ells, en el qual es marcava que estava progressant. “Si a partir d’ahí han fet avaluacions d’un altre tipus, això ja està fora de les meues mans”, ha dit.

Marco insisteix en els “atacs interessats” que es difonen sobre la seua gestió, “que no tenen per què ser certs”, i ha destacat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que cal donar un suport bàsic a À Punt; “ho ha dit el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i la vicepresidenta, Mónica Oltra. Ara, el que han de donar és suficient suport, que és el que han dit els tres. Es pot dir més alt però no més clar”, ha advertit.

Equip competent

Per a la directora de la televisió autonòmica, si algú està aplicant criteris que donen mala reputació a l’empresa, s’està equivocant, i s’ha mostrat convençuda que À Punt està en bones mans, ja que hi ha un equip “il·lusionat, eficaç i competent”.

Considera que la plantilla actual no és molta gent i no és cert que estiga “unflada”. No creu que siga una mala plantilla, encara que algunes coses s’haurien de completar, sobretot en el departament jurídic i econòmic, però en la resta, encara que és ajustada, és correcta si pensem que la programació està externalitzada”.

À Punt ha començat amb una redacció integrada on “molts ho han entés i uns altres no tant. Hi ha gent més preparada que d’altra i altres a qui els ha costat més, però a poc a poc es va sumant”.

Sobre la baremació de les bosses de treballadors que es troba en litigi, assegura que ella se la va trobar ja feta, però matisa que la tele no s’hauria pogut muntar tan ràpidament si no haguera sigut per l’experiència de la gent que va entrar i “això és just dir-ho, perquè és així”. Que gent vinguera de la TVV amb experiència ha fet que tot fora més ràpid i creu que haver modificat el valor de la puntuació no hauria canviat molt els percentatges d’admesos. “Jo he fet números. A vegades es diuen coses molt alegrement sense agafar boli i paper i fer números. Jo els he fet”, ha insistit.

En l’actualitat s’està preparant l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) per a poder convocar oposicions com més prompte millor encara que per a això també es necessita dotació econòmica, “perquè valen molt”, ha lamentat. La intenció és anar fent les convocatòries per grups per a no haver de tancar la tele.

Comparteix

Icona de pantalla completa