Marco veu necessari reforçar la presència d'À Punt al sud i reconeix que el valencià els "separa" d'aquests territoris

La directora general ha comparegut a les Corts i ha reconegut que les dades d'audiència "no són raonables" i que haurien de ser "més altes", així com els ingressos per publicitat
2 octubre 2019 17:00h
Marco ha confirmat que des de la televisió pública s'està treballant en un pla estratègic per a millorar l'audiència en les localitats habitades per una majoria de castellanoparlants. / INMA CABALLER, CORTS.

VALÈNCIA. La directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco, ha comparegut aquest dimecres en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana, on ha sigut fiscalitzada pels diversos grups polítics. Entre altres qüestions, Marco ha reconegut que la implantació d'À Punt a les comarques del sud és molt baixa i ha apuntat el fet que gran part de continguts siguen en valencià.

"Sent molt que [el valencià] ens separe de les comarques del sud", ha assegurat la directora general, tot insistint que des de la televisió pública s'està treballant en un pla estratègic per a millorar l'audiència en aquests territoris, on moltes localitats estan habitades per una majoria de castellanoparlants.

Tot i que aquest pla encara es troba en una fase molt primerenca, Marco ha avançat que hi haurà que "prendre decisions que pot ser no agraden, i hi haurà que ser valents per a tindre una relació més propera" amb l'audiència de les comarques castellanoparlants, tot donant a entendre que es podria obrir la porta a una major presència del castellà amb aquest objectiu. 

No obstant això, no ha especificat de quina manera es faria, en tant que la llei preveu que la llengua vehicular d'À Punt és el valencià. Per ara, tan sols s'ofereixen en castellà alguns continguts en versió original com documentals o pel·lícules. 

Marco també ha rebut la felicitació de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz –natural d'Oriola–, per la cobertura d'À Punt dels desastres provocats per la DANA, sobretot al Baix Segura, però també ha lamentat que aquella informació no arribara a tot el món pel fet d'haver-se emés només en valencià. "De veres, no tot el món sap valencià al Baix Segura", ha insistit en una crítica que Marco, en part, ha acceptat.

Així mateix, el diputat de Vox Miguel Pascual també ha recriminat la directora general per la manca de continguts en castellà a la televisió pública. A aquest respecte, Marco ha recordat que en el seu moment es va apostar per fer una televisió en valencià perquè "tota la resta de televisions ja emeten en castellà" i que, en tot cas, no es pretén revisar aquest criteri de base, que a més està recollit en la llei. 

"L'audiència no és raonable, ha de ser més alta"

Junt amb Marco, també ha comparegut el president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano. Tots dos han admés que no estan "contents" amb els índexs d'audiència, que a hores d'ara "no són raonables" ni tan sols per a l'ajustat pressupost de la televisió pública i que haurien de ser més alts. 

No obstant això, Marco ha insistit que cal fixar-se també en les dades d'audiència a Internet, des d'on el públic consumeix bona part dels continguts. Així, considera que seria "més realista" un sistema de mesura que tinguera en compte dades com "els 1.600 milions de visitants al web, els 4 milions de reproduccions al Youtube o els 8,2 al Facebook". 

D'altra banda, també ha valorat que els objectius d'ingressos per publicitat que es van establir en un primer moment van ser "massa optimistes", ja que s'esperava arribar als 4 milions el primer any d'emissions i a 6 en la resta, mentre que les dades actuals a penes superen el milió. Ara, ha explicat, esperen poder arribar als 2,5 milions. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next