Marco revalida l'Alcaldia de Castelló de la Plana després de tancar un acord amb Compromís i Podem

L'acord permet una majoria absoluta del bloc d'esquerres i substitueix la figura de la vicealcaldia per nou tinents d'alcalde
15 juny 2019 09:35h
El pacte entre les tres forces d'esquerra de Castelló de la Plana se signarà la propera setmana. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. La socialista Amparo Marco tornarà a ser investida aquest dissabte, 15 de juny, alcaldessa de Castelló de la Plana, novament amb majoria absoluta, després d'aconseguir aquest divendres un acord de govern per als pròxims quatre anys. Així, governaran el PSPV, Compromís i la confluència Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida. L'entesa "permetrà continuar la transformació de la ciutat i situar les persones al centre de les polítiques", tal com van assenyalar els tres partits aquest divendres.

Les tres formacions van acordar una nova estructura que agilite la presa de decisions, amb un repartiment "racional" de les àrees administratives, amb l'objectiu d'optimitzar els recursos de l'Ajuntament; un repartiment de les competències "equilibrat" que "posa per damunt de tot les persones per a poder impulsar les polítiques de benestar adreçades a la majoria social".

Amb aquest acord, les tres formacions es comprometen a impulsar un programa que situa "per damunt de qualsevol altra cosa" els interessos generals de la ciutat, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. El programa està basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i  "la justícia social hi juga un paper fonamental".

Entre altres qüestions, s'ha dedicat especial atenció a garantir la correcta coordinació institucional entre tots els departaments del govern amb l'objectiu d'impulsar "de la manera més eficient" les polítiques progressistes que necessita Castelló de la Plana "per a continuar la transformació iniciada fa quatre anys i que va rebre un ampli suport de la ciutadania en les urnes el passat 26 de maig".

Després d'aquest acord, Podem portarà les competències de transició ecològica i habitatge; Compromís, de cultura, educació, feminisme, LGTBI, participació ciutadana i memòria històrica, entre d'altres, i el PSPV, urbanisme, mobilitat sostenible, seguretat ciutadana i el càrrec de portaveu del govern municipal. No hi haurà vicealcaldia però sí nou tinents d'alcalde: dos de Compromís, una d'Unides Podem-CseM-EU i 6 del PSPV.

El regidor electe del PSPV Rafa Simó ha assegurat que els socialistes estan "contents" perquè "un dels canvis més significatius respecte de l'última legislatura és que passem d'11 a 15 regidors a govern, i això pot suposar un major benestar ciutadà perquè hi haurà més caps treballant".

La regidora electa de Compromís Verònica Ruiz ha assenyalat que és un dia "molt important". Hi ha pacte de govern de tres forces polítiques i hem aconseguit prendre decisions que fonamentalment posen les persones al centre de cadascuna de les decisions del nou equip de govern", ha dit i ha afegit que la setmana vinent se signarà el pacte.

Finalment, el representant d'Unides Podem-CseM-EU, Fernando Navarro, va celebrar l'acord de govern, "molt important per a la ciutat de Castelló, amb 15 regidors que permetran un govern molt fort per a continuar les grans transformacions que va iniciar la ciutat el 2015".

next