Marco Ruiz guanya el Premi a la Millor Història del País Valencià en l'11a edició del concurs Ficcions

L'alumne de l'IES El Ravatxol ha sigut escollit entre un total de 584 participants
14 maig 2019 19:39h
L'11a edició de Ficcions va tancar el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d'entre 14 i 18 anys. Imatge d'arxiu. / LAURA CORTÉS, ACN

VALÈNCIA. Aquest dimarts a la vesprada ha tingut lloc l'acte del lliurament de premis del País Valencià de l'11a edició del concurs Ficcions, on han assistit més de cent persones. L'esdeveniment ha comptat amb la presència de la cap del servei d'acreditació i assessorament de la Direcció General de Política Lingüística, Imma Àngel Carbonell, i del secretari General de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, Josep Ritort.
 
Marco Ruiz Valderrama, de l'IES El Ravatxol, ha rebut el primer premi. Amb aquest reconeixement, el guanyador assistirà al lliurament de premis al CaixaForum de Barcelona, el proper 21 de maig, on opta a ser guardonat amb el Primer Premi de l'11a edició Ficcions 2019. 

El jurat ha considerat que el seu relat, anomenat Clau, mereixia la primera posició del País Valencià d'entre els 584 participants perquè aconsegueix "una impecable recreació de com una vida normal, feliç i tranquil·la pot canviar de la nit al dia i destrossar la vida d'una família. El joc entre els riures, la desesperació, el plor i l’abandó, duen aquesta història cap a un final inesperat i obert a la imaginació del lector".

També s'ha fet entrega dels premis al professorat. Maria del Carmen Navarro, de l'IES Cayetano Sempere, ha guanyat el premi de Millor Professora del País Valencià. Romina Queral, de l'IES Ramón Cid, i Anna Arastey, del Centre Privat Parroquial Don José Lluch, han quedat com a finalistes entre el professorat més motivador.

Dades de participació

L'11a edició de Ficcions va tancar el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d'entre 14 i 18 anys d'arreu de Catalunya (2.723), el País Valencià (584 alumnes) i les Illes Balears (494 alumnes) provinents de 306 centres educatius diferents. 

Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s'ha incrementat en més d'un 6% la xifra de participació respecte a la desena edició.

Un compromís amb l'educació
 
El concurs Ficcions és una iniciativa de l'AMIC per a promoure la lectura i l'escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

L'AMIC representa més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori.

next