La Mare de Déu de les Neus, nomenada alcaldessa perpètua de Calp

L'oposició critica que PP i Ciutadans hagen votat a favor d'atorgar aquest càrrec simbòlic a una figura catòlica perquè confon política i religió
2 agost 2019 19:45h
La proposta ha eixit d'Ana Sala, alcaldessa popular. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. A partir d'ara, Calp tindrà dues alcaldesses. La popular Ana Sala compartirà càrrec amb la Mare de Déu de les Neus, patrona de la localitat, recentment nomenada alcaldessa perpètua de la localitat gràcies als vots del PPCV i Ciutadans. La primera edil, que ha proposat la moció, ha assegurat que li pareixia "un gest bonic". "Com que jo no vull dur la vara de comandament, li la cedisc a la patrona", ha comentat. 

En l'oposició, no obstant això, no estan molt d'acord amb la decisió. El portaveu de Compromís al ple, Ximo Perles, ha assegurat que, "per molt que siga la patrona del poble, no ha d'immiscir-se en les qüestions polítiques". També el representant del PSOE, Marco Bittner, ha considerat que "cal llevar la religió de l'aspecte administratiu".

Segons ha informat À Punt, des del PPCV han justificat la proposta com a feminista perquè asseguren que equipara la figura de la Mare de Déu de les Neus amb la del Crist de la Suor, que ja és alcalde perpetu des de l'any 1949.

next