María José Català proposa subvencionar les escoletes privades, concertades i públiques

Bonig assegura que quan ella, Català i Casado governen, advocaran "pel valencià però també pel castellà i per l'anglés"
16 febrer 2019 13:50h
Català defensa la implantació del districte únic. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, María José Català, ha proposat un "xec universal" dotat amb 35 milions d'euros anuals per a garantir que les escoletes de 0 a 3 anys siguen "totalment gratuïtes i absolutament lliures", que no tindrà "limitacions en funció de la renda o de l'escoleta" que trien els pares siga pública, privada o concertada.

Així, en un acte aquest dissabte en el qual ha participat amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, Català ha manifestat el seu compromís de "convertir València en la ciutat de la infància i els xiquets". Per a això, ha reiterat la seua defensa de l'aplicació del districte únic i ha agregat que, si arriba a l'alcaldia, l'Ajuntament es posicionarà d'"una manera clara" en contra del tancament d'unitats de l'escola concertada.

"Demanarem que no es tanque ni una unitat que tinga demanda social en l'educació concertada d'aquesta ciutat", ha explicat Català, que ha destacat que el 57% dels xiquets de la ciutat de València estan matriculats en centres concertats "perquè ho trien els seus pares".

Respecte al compromís d'implantar el districte únic, Català ha defensat que "l'escolarització en aquesta ciutat siga lliure" perquè "qualsevol pare puga triar a quin col·legi vol portar als seus fills sense cap limitació de barri, carrer o cantonada".

A més, la candidata popular a l'alcaldia de València s'ha compromés a dedicar una dotació pressupostària de 35 milions d'euros perquè tots els xiquets de 0 a 3 anys de la ciutat de València "tinguen les escoletes totalment gratuïtes, absolutament lliures".

"Amb una sintonia de les tres administracions estic absolutament convençuda que València progressarà tot el retard que ha tingut aquestos últims anys i es posicionarà com una ciutat capdavantera, com la ciutat que és i ha sigut sempre", ha asseverat María José Català.

"El valencià és un patrimoni que s'ha de fomentar, no imposar"

Per part seua, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que "si el PSPV i Compromís guanyen en la Comunitat, es portarà avant la immersió lingüística" i d'aquesta forma, "no es garantiran els drets dels pares a triar la llengua en la qual volen educar els seus fills". "Per a nosaltres el valencià és una riquesa, un patrimoni que cal fomentar, però no imposar", ha afirmat Bonig.

"El PP el que diu a la gent és que tinga clar que quan governe María José Català a València, Casado a Espanya i Bonig a la Comunitat, advocarem pel valencià, però també pel castellà i per l'anglés", ha defensat la presidenta del PPCV en atenció a mitjans aquest dissabte.

En aquesta línia, Bonig ha reiterat que un de cada cinc col·legis públics donarà el 85% de les assignatures des d'infantil en anglés, amb un professorat format "que presentaran en el programa" i ha remarcat, "sobretot, la llibertat dels pares a l'hora de triar el col·legi en el qual volen educar els seus fills".

next