Maria José Salvador serà la vicepresidenta de les Corts

El PSPV aprova en l'executiva que Manolo Mata repetisca com a síndic socialista
15 maig 2019 12:00h
Salvador ocuparà el càrrec que durant la IX Legislatura ha ostentat Carmen Martínez. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La consellera d'Habitatge en funcions, María José Salvador, serà la nova vicepresidenta de les Corts. El PSPV ha anunciat aquest dimecres la seua proposta després que aquest dimarts, 14 de maig, els socialistes, Compromís i Unides Podem-EUPV acordaren que Enric Morera torne a presidir el Parlament.

Així el PSPV ha celebrat a la seu dels socialistes a València l'executiva nacional del partit, presidida per Ximo Puig. Després de l'assemblea, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha anunciat que María José Salvador serà la persona que proposaran per a assumir la Vicepresidència de les Corts en la X Legislatura. D'aquesta manera, l'actual consellera en funcions prendrà el relleu de Carmen Martínez en el càrrec.

"Hem reconegut la tasca de María José Salvador, que ha sigut espectacular amb unes lleis que les futures generacions agrairan", ha assenyalat Mata, que ha assegurat que el lloc que ocuparà Salvador en la mesa "és importantíssim" per als socialistes.

Mata també ha anunciat que repetirà com a síndic del PSPV aquesta legislatura i que estarà acompanyat per Carmen Martínez, Alfred Boix i Sabina Escrig, que seran adjunts al síndic. Així, ha assenyalat que Martínez passarà a desenvolupar "tasques més polítiques". 

D'altra banda, Mata ha explicat que el PSPV ja ha avaluat "14 o 15 noms" per a ocupar successives meses negociadores que puguen haver sobre el pacte del botànic. En aquest sentit, ha calendaritzat els següents passos a donar i ha explicat que aproximadament, fins al dia 29 maig, es farà una "valoració del que ha fet el Botànic i com ho ha fet, què s'ha de millorar d'arquitectura institucional i on s'han comés errors", a més dels "protocols que pot haver per a la convivència de diverses posicions en diferents assumptes". En aquesta línia, Mata estima que entre el 29 de maig i la investidura del president, "que podria ser entre el 7 o el 8 de juny", es concretarà qui formarà part del govern.

Aquest dijous començarà la X Legislatura amb la constitució del Parlament. Primerament, es formarà la Mesa d'edat, integrada amb els diputats electes més majors i els de menor edat. Posteriorment, els sis grups que integren la cambra votaran les propostes per a configurar la Mesa de les Corts.

next