Rajoy: "Hi ha més raons que mai per a votar el PP tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana"

L'expresident del govern espanyol reivindica la seua gestió i considera que votar Ciutadans o Vox resta possibilitats de canviar el signe polític del govern espanyol i del valencià
23 abril 2019 20:18h
L'expresident del PP ha apel·lat al vot "útil" perquè considera que després de les eleccions sols hi haurà dues possibilitats: o un govern del PP o un del PSOE. / EFE

VALÈNCIA. L'expresident del govern espanyol i del Partit Popular Mariano Rajoy ha assegurat aquest dimarts a València que "hi ha més raons que en cap altra ocasió" per a votar el PP, ja que és el vot "útil" per a evitar que els socialistes "tornen a instal·lar Espanya en la crisi".

Rajoy s'ha pronunciat així en un acte electoral a València, on el PPCV ha celebrat en el passat les seues victòries electorals i en presència d'unes 800 persones segons l'organització, entre elles l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra.

"Mai vaig estar tan convençut de la necessitat de votar el PP com ara que ja no estic en primera línia de la política. És el que li convé a la Comunitat Valenciana i és el que li convé a Espanya", ha asseverat Rajoy, qui ha convidat els assistents a "actuar en conseqüència".

L'exdirigent popular ha reivindicat que per a canviar el signe polític del govern espanyol i el valencià cal apel·lar al vot útil, no al "vot inútil, que divideix, resta diputats i impedeix el canvi", doncs, segons ha argumentat, "tothom sap" que després de les eleccions "o governa el PSOE o governa el PP".

Rajoy ha destacat que el PP és un partit moderat, modern, assenyat, que actua amb sentit comú, sense estridències, sense adoctrinar i amb experiència en la gestió, una cosa fonamental, "perquè Espanya no pot quedar en mans d'aficionats", sinó de gent "solvent, capaç, competent i que genere certitud i confiança".

A més, ha posat l'accent que el seu partit és "la garantia de la unitat d'Espanya i de la igualtat dels espanyols", com va demostrar quan va recórrer l'Estatut de Catalunya davant el Tribunal Constitucional, quan va frenar el pla Ibarretxe o quan va aplicar per primera vegada en la història l'article 155 a Catalunya.

"Nosaltres defensem Espanya amb fets i uns altres amb discursos", ha insistit Rajoy, qui ha demanat que es vote el PP per a continuar amb el creixement econòmic, el de l'ocupació i fer les reformes que protegisquen els ciutadans de les "turbulències" econòmiques.

Eleccions autonòmiques

En clau valenciana, Rajoy ha indicat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, serà la pròxima presidenta de la Generalitat, perquè és una candidata solvent, moderada, lleial al seu partit i dedicada "en cos i ànima a la Comunitat", i que María José Català serà la pròxima alcaldessa de València, perquè és una "extraordinària" candidata.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha agraït a Rajoy que sempre estiguera "darrere del telèfon" en els moments "molt durs" d'aquesta formació i ha reivindicat la gestió d'aquest partit, enfront dels "xerraires que embenen solucions fàcils a problemes tremendament complicats".

Bonig ha alertat que en cinc dies està en joc "o tornar de la mà del PP i de Pablo Casado a la senda del creixement, o tornar a l'època de la desídia, la confrontació i repartir misèria i pobresa", com al seu parer ocorre quan governen els socialistes.

Segons ha dit, Pedro Sánchez i Ximo Puig "són exactament el mateix", perquè cap dels dos té clar el projecte de nació o de Comunitat que volen, "o no el volen dir, perquè espanta", i ha demanat treballar molt perquè el PP siga el majoritari el 28 d'abril i puga acabar amb les polítiques "que porten a la confrontació i la recessió econòmica".

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha defensat que "no és moment d'experiments", sinó de les persones amb experiència en la gestió; ha destacat que "comença el compte arrere per a recuperar Espanya i el sentit comú" i que votar el PP és el vot "efectiu", i ha conclòs: "Tornarem".

next