Marisa Gallén i l'empresa Point, entre els Premis Nacionals de Disseny

Ambdós formen part de l'equip que ha treballat des del món privat per a aconseguir que València siga la Capital Mundial del Disseny de l'any 2022
12 novembre 2019 17:38h
El taller de l'empresa de mobles Point va ser fundat el 1920 a Gata de Gorgos. / DLV

VALÈNCIA. La dissenyadora Marisa Gallén i l'empresa de mobiliari Point són dos dels guardonats amb els Premis Nacionals de Disseny 2019, que atorga el Ministeri d'Innovació. Així ho ha avançat l'alcalde de València, Joan Ribó, que ho ha qualificat de "una magnífica notícia" que posa en relleu que el disseny valencià "està agafant molta força".

El primer edil ha subratllat així mateix que tant Gallén com Vicente Pons –director comercial de Point– han sigut dos de les persones que han treballat "des del món privat" per a aconseguir que València siga la Capital Mundial del Disseny de l'any 2022. De fet, tots dos van formar part de la comitiva que va viatjar el mes d'octubre passat a Hyderabad (l'Índia) per a recollir el testimoni de la capitalitat.

Marisa Gallén va ser membre del col·lectiu de disseny La Nau i actualment treballa des de l'estudi Gallén+Ibáñez. És, a més, la presidenta de l'Associació València Capital del Disseny, que ha impulsat i aconseguit que la ciutat del Túria obtinga aquest reconeixement.

Per la seua banda, Point és una signatura centenària que naix "de la mescla de la passió pel disseny, d'una visió innovadora i internacional, i de la cerca constant de l'excel·lència en la qualitat", segons explica la seua pàgina web. En el seu taller, fundat el 1920 a Gata de Gorgos (la Marina Alta), José Pons Pedro va iniciar un projecte en el qual aplicava la passió i els coneixements de teixit de vímet apresos a l'Argentina. Aquest treball artesà amb mirada internacional que es va convertir, "en una filosofia de vida".

Els Premis Nacionals han oferit aquest dimarts bones notícies per al sector cultural valencià, ja que, a més del reconeixement en disseny per a Gallén i Point, el Ministeri de Cultura ha donat a conéixer que el Premi Nacional de Còmic s'ha concedit a El dia 3, la novel·la gràfica sobre la lluita de les víctimes de l'accident de metro de València del 2006 dels valencians Cristina Durán Costell, Miguel Ángel Giner Bou i Laura Ballester Beneyto.

next