Marlaska matisa que quan va comparar Catalunya amb Euskadi "només" es referia a la "violència al carrer"

El ministre de l'Interior en funcions defensa que ell no va equiparar en cap cas la violència d'ETA amb la dels disturbis a Catalunya
28 octubre 2019 11:12h
Segons Marlaska, el titular "indueix a l'error" perquè ell en realitat es referia a la violència al carrer i no va comparar en cap cas la violència d'ETA amb la dels disturbis a Catalunya. El ministre de l'Interior, saludant Mossos al centre de coordinació CECAT el 19 d'octubre. / MARTA SIERRA, ACN

MADRID (ACN). El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha volgut matisar aquest dilluns el titular de l'entrevista que va donar al diari La Razón, en què apuntava que la violència a Catalunya és "de major impacte que la del País Basc". Segons Marlaska, el titular "indueix a l'error" perquè ell en realitat es referia a la violència al carrer i no va comparar en cap cas la violència d'ETA amb la dels disturbis a Catalunya.

El ministre ha argumentat: "El que vaig dir i expressar és que a Catalunya ens trobem principalment davant un problema d'ordre públic, de violència al carrer per part de l'independentisme radical violent, i que els operatius experimentats en ordre públic expliquen que mai s'havien enfrontat al carrer amb una violència tan directa d'individus que no marxaven davant l'actuació policial i que anaven a l'enfrontament molt agressiu".

El titular de l'entrevista a La Razón comparant Catalunya amb el País Basc ha generat fortes crítiques al ministre per part dels partits independentistes, però també des de víctimes d'ETA, i matisacions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que el va corregir recordant que "la violència al País Basc va ser superior".

En declaracions a Onda Cero aquest dilluns, Marlaska ha puntualitzat que estava parlant "només de violència al carrer". "El que estem parlant és del concepte de violència al carrer d'enfrontament directe amb la policia, com es diu a la mateixa entrevista", ha sentenciat.

El ministre ha insistit que els disturbis els generen "organitzacions coordinades" amb "un comandament i jerarquia" que estan sent investigades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Ha insistit que no hi haurà "impunitat" i ha recordat que hi ha 30 persones a la presó pels fets dels últims dies.

next