Marta Ventura i Mathies Muñoz, les cares de la nova aposta informativa per a les nits d'À Punt

Els periodistes seran els encarregats de presentar l'edició de la nit del telenotícies, un espai de dues hores obert a la participació ciutadana que combinarà informació i anàlisi
3 setembre 2019 06:00h
Marta Ventura era l'encarregada de posar cara a 'Les notícies del matí' i durant aquest estiu s'ha posat al capdavant de l'edició del migdia, mentre Mathies Muñoz ha sigut copresentador del magazín 'El matí À punt'.

VALÈNCIA. Setembre no només porta aparellat l'inici del curs escolar. En la televisió i la ràdio, setembre és sinònim d'inici de nova temporada. En les últimes setmanes, À Punt Mèdia ha accelerat en el disseny i preparació dels continguts informatius que, junt amb la ficció i la producció externa, ompliran la graella de les diferents plataformes de la cadena en la temporada 2019-2020.

Si en la ràdio la incorporació de Clara Castelló com a presentadora de l'informatiu matinal de la ràdio d'À Punt –que iniciarà temporada el pròxim dilluns 9 de setembre– serà la principal novetat per a enguany, en la tele els majors canvis els experimentarà l'informatiu de la nit. La direcció de la cadena ha posat la mirada en aquest espai, que vol que es convertisca en la referència informativa per a l'audiència valenciana.

Els canvis començaran pels periodistes que estaran al capdavant de l'informatiu. Segons ha pogut saber Diari La Veu, À Punt ha confiat aquesta tasca a Marta Ventura i Mathies Muñoz, dues cares joves amb experiència televisiva en la televisió valenciana i altres cadenes. Darrere de les càmeres estaran Carmesina Franch i Pura Requena com a editores de l'informatiu.

Ventura fa el salt del matí a la nit. La temporada passada, la presentadora era l'encarregada de posar cara a Les notícies del matí, un informatiu que la cadena va cancel·lar el passat 31 de maig, i durant aquest estiu s'ha posat al capdavant de l'edició del migdia.

Per la seua part, Muñoz s'ha incorporat a la plantilla d'À Punt fa poques setmanes tot i que per a l'audiència no serà una cara desconeguda. Mathies Muñoz va estar en pantalla fins al passat 28 de juny com a copresentador del magazín El matí À punt, dirigit i presentat per Clara Castelló.

Una altra novetat serà el canvi de nom. Fins ara À Punt havia triat la tradicional fórmula de 'Les notícies del matí/migdia/nit' –segons l'edició– però en aquesta nova temporada l'espai informatiu de la nit passarà a denominar-se 20 Hores notícies. L'informatiu, a més, tindrà una durada de dues hores. Començarà a les 20.00 hores després del magazín i durarà fins a les 22.00 hores per a donar pas al contingut que À Punt reserve per al prime time. La primera edició de 20 Hores notícies estava prevista que s'emetera el 23 de setembre però la cobertura del temporal de pluges de l'11 al 14 de setembre ha retardat fins al 30 de setembre l'estrena del nou informatiu.

L'espai serà un noticiari però la informació estarà acompanyada d'anàlisi. Malgrat que fonts de la cadena reiteren que no deixarà de ser un telenotícies –tal com l'audiència ho entén–, l'espai serà una mena de magazín informatiu que, a més d'informació, incorporarà anàlisi i opinió d'experts. També es vol que la veu de la ciutadania guanye pes a través d'enquestes i que l'audiència puga participar a través de les xarxes socials.

Una gran pantalla donarà suport a les notícies i la informació dels esports i l'oratge –dues de les seccions més seguides– aniran esquitxant les dues hores de programa. Segons expliquen des de la cadena, la intenció és fer més "àgil i dinàmic" un espai que seguirà sent l'informatiu de la nit de la tele d'À Punt.

Maso, al migdia

La dupla televisiva que conformaran Marta Ventura i Mathies Muñoz propiciarà un canvi de cares en els informatius en les pròximes setmanes. La intenció, però, és que les persones que posen, ara com ara, cara al treball de la redacció d'informatius seguisquen davant de les càmeres. La periodista Victoria Maso –ara en la nit– es posarà al capdavant de l'edició del migdia. De fet, des de la cadena s'espera que el treball de Maso –també com a editora– ajude a consolidar i millorar els registres d'audiència.

Els caps de setmana seguiran sent per a Patricia Ramírez, que ha aconseguit situar els informatius com un dels continguts més vists de la cadena els dissabtes i diumenges, mentre que Rosa Romero o Carolina Salvador completaran l'equip de presentadores dels informatius, tot i que com a suport i sense cap telenotícies fix assignat.

next